Salıpazarı Karacaören Köyü

Salıpazarı Karacaören Köyü

Salıpazarı Karacaören Köyü haberleri,Karacaören köyü güncel son dakika gelişmeleri,Karacaören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Karacaören köyünde vefat edenler,Karacaören eski adı haberimizde.

Salıpazarı  Karacaören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karacaören köyü son dakika gelişmeleri, Karacaören köyüne özgü yemekler, Salıpazarı  Karacaören köyünün tarihi, Karacaören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karacaören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Salıpazarı  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Karacaören Köyü Resimleri ve  Karacaören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Salıpazarı  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Salıpazarı   Samsun Arası Kaç Km? Salıpazarı Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Salıpazarı  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Salıpazarı  Karacaören Köyünde doğan biri var mı? Salıpazarı   Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARACAÖREN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karacaören  , Samsun ilinin Salıpazarı  ilçesine bağlı bir mahalledir1. Dünya Savaşı'dan önce yörede Türk köylerinin yanında Rum, Ermeni ve Gürcü halkın yaşadığı bilinmektedir.Türk ve Gürcü halkının başarılı mücadelesi sonucu Rumlar ve Ermeniler civarı terk etmek zorunda kalmıştır.Mahallede önemli bir tarihi eser bulunmamaktadır.Bu da gösteriyor ki savaştan önceki yüzyıllarda bölgede yerleşik yaşam tam olarak gelişmemişti veya yerleşk yaşam olumuş olsa bile halkın ekonomik yapısı buna elverişli değildi. (Bu bilgiler varsayımdır. Savaştan önce bölgenin durumuyla ilgili kesin bilgiler bulunmamaktadır.) Mahallenin eski adı Karaca Viran'dır.Samsun iline 61 km, Salıpazarı ilçesine 11 km uzaklıkta, Canik Dağları üzerinde kurulu bir yerleşim birimidir. Rakımı 400 metredir. Mahallede doğal güzelliğiyle etkileyen şelale mevcuttur.Bölgede tarım ve hayvancılık yerleşmiş olsa da tarım olarak yıllık ürün veren fındık olması ve arazi şartlarının makineli tarıma elverişli olmaması sonucu tarım gelişememiştir. Hayvancılık ise genelde hane halkının gıdasal ihtiyacını karşılamak için yapılmıştır.Mahallede ilköğretim ve anaokulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. İçme suyu yer altından gelen kaynak suyu ve dağlardan gelen sular ile borularla ileterek su depolarına taşınarak ihtiyacını karşılamaktadır. Mevsimler doğrultusunda ara ara yaz mevsiminde sular azalabilmektedir. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.