Salıpazarı Kırgıl Köyü

Salıpazarı Kırgıl Köyü

Salıpazarı Kırgıl Köyü haberleri,Kırgıl köyü güncel son dakika gelişmeleri,Kırgıl köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Kırgıl köyünde vefat edenler,Kırgıl eski adı haberimizde.

Salıpazarı  Kırgıl köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırgıl köyü son dakika gelişmeleri, Kırgıl köyüne özgü yemekler, Salıpazarı  Kırgıl köyünün tarihi, Kırgıl köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırgıl köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Salıpazarı  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Kırgıl Köyü Resimleri ve  Kırgıl köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Salıpazarı  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Salıpazarı   Samsun Arası Kaç Km? Salıpazarı Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Salıpazarı  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Salıpazarı  Kırgıl Köyünde doğan biri var mı? Salıpazarı   Doğumlu Ünlüler Kimler?

KIRGIL KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kırgıl  , Samsun ilinin Salıpazarı  ilçesine bağlı bir mahalledirKırgıl isminin verilişi karaman konya yörüklerinden hamza kocanın soyundan çogalan ve sıtma hastalıgı nedeniyle ölümlerin sık olması dolayısıyla kıran hastalıgı deyip mahallenin bu nedenle kırgıl ismini aldıgı rivayet edilmiştir.Samsun iline 57 km, Salıpazarı ilçesine 7 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.