Saray Bahçeköy Köyü

Saray Bahçeköy Köyü

Bahçeköy Köyü haberleri, Saray Bahçeköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bahçeköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tekirdağ Köyleri Arasında yer alan Bahçeköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Saray Bahçeköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bahçeköy köyü son dakika gelişmeleri, Bahçeköy köyüne özgü yemekler, Saray Bahçeköy köyünün tarihi, Bahçeköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bahçeköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bahçeköy, Tekirdağ ilinin Saray ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bahçeköy köyü resimleri ve Bahçeköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Saray Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Saray Tekirdağ Arası Kaç Km? Saray Hava Durumu? Saray Köyleri ve Tekirdağ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tekirdağlı iseniz Tekirdağ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tekirdağlı Ünlüler arasında Saray Bahçeköy Köyünde doğan biri var mı? Saray Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bahçeköy, Tekirdağ ilinin Saray ilçesine bağlı bir mahalledir.1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı ünlü 93 Harbini kaybeden Osmanlı Devleti'nin kaybettiği Balkanlardan göç eden muhacirler tarafından kurulduğu bilinmemektedir. Mahallenin eski adı Sultanbahçe'di. Mahallenin adı, büyük ihtimalle "sultan" kelimesini barıdırdığı için değiştirilmiş olabilir daha sonra Bahçeköy ismini almıştır. Daha önceden Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı olan mahalle, şu an Tekirdağ'ın Saray ilçesine bağlıdır. Süleymanpaşa ilçesine 98 km, Saray ilçesine 16 km uzaklıktadır.Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur ama belirli günlerde Mahalleye doktor gelmektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.