Şarköy Uçmakdere Köyü

Şarköy Uçmakdere Köyü

Uçmakdere Köyü haberleri, Şarköy Uçmakdere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Uçmakdere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tekirdağ Köyleri Arasında yer alan Uçmakdere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şarköy Uçmakdere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uçmakdere köyü son dakika gelişmeleri, Uçmakdere köyüne özgü yemekler, Şarköy Uçmakdere köyünün tarihi, Uçmakdere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uçmakdere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uçmakdere, Tekirdağ ilinin Şarköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uçmakdere köyü resimleri ve Uçmakdere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şarköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Şarköy Tekirdağ Arası Kaç Km? Şarköy Hava Durumu? Şarköy Köyleri ve Tekirdağ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tekirdağlı iseniz Tekirdağ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tekirdağlı Ünlüler arasında Şarköy Uçmakdere Köyünde doğan biri var mı? Şarköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uçmakdere, Tekirdağ ilinin Şarköy ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin Rumca'daki adı "Avdimio"'dur. "Hoş yer" anlamına gelmektedir. Rumlar köy için Avdimio adını kullanırken, yörede yaşayan Türk Yörükleri Uçmakdere'ye "Avdin" adını vermişlerdir.Uçmakdere'ye İstanbul'dan gitmek için TEM Otoyolunu kullanıp, Kınalı çıkışından Tekirdağ yönüne devam etmek gerekiyor. Tekirdağ'ı geçtikten sonra Kumbağ istikametine devam edip, Kumbağ'ı geçtikten sonra bir süre orman yolundan devam eden bu yolu takip ederseniz ilk önce Yeniköy ve sonrasında Uçmakdere'ye varabilirsiniz.Tekirdağ il merkezine 35 km, Şarköy ilçesine 35 km,Çerkezköy'e 96,Çorlu'ya 72 km,Hayrabolu'ya 89 km uzaklıktadır. İstanbul'a ise 170 km uzaklıktadır. Uçmakdere mahallesinin bulunduğu Ganos Dağı (915 m), Trakya'nın ikinci büyük yükseltisidir. Uçmakdere Köyü, Marmara Adası'na denizden 18 km,Avşa'ya 28 km uzaklıktadır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ve 2 adet tam kapasiteli su deposu bulunmaktadır. Ancak mahallenin kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık Ocağı ve Sağlık Evi vardır. Sağlık Ocağının üstündeki daireler ; Muhtarlık tarafından pansiyon olarak kullanılmaktadır. Mahallede elektrik ve sabit telefon, internet bulunmaktadır. Rumlar zamanında önemli bir şarap üretim merkezi olarak faaliyet göstermiştir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.