Savaştepe Dikmeler Köyü

Savaştepe Dikmeler Köyü

Dikmeler Köyü haberleri, Savaştepe Dikmeler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dikmeler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Dikmeler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Savaştepe Dikmeler Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dikmeler Köyü son dakika gelişmeleri, Dikmeler Köyü ne özgü yemekler, Savaştepe Dikmeler Köyü nün tarihi, Dikmeler Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dikmeler Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dikmeler Köyü, Balıkesir ilinin Savaştepe  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dikmeler Köyü Resimleri ve Dikmeler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Savaştepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Savaştepe Balıkesir Arası Kaç Km? Savaştepe Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Savaştepe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Savaştepe Dikmeler Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Savaştepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Savaştepe içesine bağlı bir mahalledir.Balıkesir ilinin Savaştepe ilçesine dikmeler mahallesi 1921 tarihinde kurulmuştur. Köy Kobaş ya da nacakçı olarak bilinen yörük aşiretinin yoğun olduğu bir mahalledir. Mahallede Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yerleşik hayata geçilmiştir.
Köy düğünlerinde oynanan ağar zeybek oyunlarıyla,gelenek ve görenekleriyle meşhurdur. Yemekleri; keşkek aşı ve tarhana çorbasının yanında tatlı olarak da höşmerim yöresel olarak yapılır. Gelenek ve göreneklerine bağlı mahallede kızlar yörük kıyafetlerinin ve el sanatlarının izlerini korurlar.İnsanları sıcak kanlı olan mahallede hayvancılık, tarım, ormancılık geçim kaynaklarıdır. Köy yetiştirdiği mert delikanlı erkekleriyle meşhurdur.Suyunun sert insanlarının mert olduğu bir mahalledir. Günümüzde gençler yoğunlulla manisa ve ilçesi somada çalışmaktadırlar. Soma da bulunanların büyük bir kısmı madencilik yapmaktadır. Manisa ve Balıkesir in diğer ilçelerinde bulunanlar ise, imam, asker(subay, astsubay, uzman),öğretmen, polis, memur e sağlıkçı olarak görev yapmaktadır.
Balıkesir il merkezine 56 km, Savaştepe ilçesine 10 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karasal iklim dir. Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.yazları sıcak kışları soğuk ve yağışlıdır
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stapilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum