Savaştepe İsadere Köyü

Savaştepe İsadere Köyü

İsadere Köyü haberleri, Savaştepe İsadere köyü güncel son dakika gelişmeleri, İsadere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan İsadere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Savaştepe İsadere Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İsadere Köyü son dakika gelişmeleri, İsadere Köyü ne özgü yemekler, Savaştepe İsadere Köyü nün tarihi, İsadere Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İsadere Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İsadere Köyü, Balıkesir ilinin Savaştepe  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İsadere Köyü Resimleri ve İsadere Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Savaştepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Savaştepe Balıkesir Arası Kaç Km? Savaştepe Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Savaştepe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Savaştepe İsadere Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Savaştepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Savaştepe içesine bağlı bir mahalledir.Köy, Balıkesir ile İvrindi arasında bir köprü durumundadır.Karakeçili yörük mahallesidir. köyün adı İsa isimli bir vatandaşın mahallenin ortasında bulunan dereden karşıdan karşıya geçerken derede bogulması üzerine kalmıştır.köy çevre köylere nazaran büyük köy olmakla beraber daha gelişmiş bir yerleşimdir.köy Karakeçili (YÖRÜK)mahallesidir.İnsanları çok temiz kalpli ve çalışmayı seven insanlar olup köy halkı genelde tarım ve hayvancılıkla ugraşır, bir kısmı da pazarcılık yapar; bunlarda köye devamlı canlı para girmesini sagladıklarından mahallenin yaşam standartları çevre köylere nazaran daha iyidir. köyün bir kısmı da dışa göç ederek güzel işler yapmaktadır.mesala Soma'da türkeriler,Kurtarankar sayılı esnaflardandır. köyün güzel dügünleri olur.Cuma gününden başlar pazar gün gelin gelir o zamana kadar devam eder.köyün su sorunu yok ayrıca kanalizasyonu da yapılmış olup, her yıl mayıs ayında "köy hayırı" yapılmaktadır.en güzelide budur çünkü tüm köylüler bir arada olup dışarda olanlarda gelmektedir.Yakın köylerde gelir dostluklar pekiştirilir bunlarda güzel duygulardır. Balıkesir il merkezine 32 km, Savaştepe ilçesine 20 km uzaklıkta
Mahallenin iklimi, ılıman Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Ancak kış aylarında şiddetli kar yağışları görülebilmektedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.özellikle süt ürünleri işletmeciliği gelişmitir.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak faaliyete geçmemiştir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Aynı zamanda ADSL Internet hizmeti de mahallede mevcuttur...

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.