Savaştepe Kalemköy Köyü

Savaştepe Kalemköy Köyü

Kalemköy Köyü haberleri, Savaştepe Kalemköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kalemköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Kalemköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Savaştepe Kalemköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kalemköy Köyü son dakika gelişmeleri, Kalemköy Köyü ne özgü yemekler, Savaştepe Kalemköy Köyü nün tarihi, Kalemköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kalemköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kalemköy Köyü, Balıkesir ilinin Savaştepe  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kalemköy Köyü Resimleri ve Kalemköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Savaştepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Savaştepe Balıkesir Arası Kaç Km? Savaştepe Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Savaştepe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Savaştepe Kalemköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Savaştepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Savaştepe içesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adı, köy civarında bulunan kale denilen kayalıklardan gelmektedir. Önceleri Kale olarak bilinen mahallenin adı daha sonra Kalemköy olarak değiştirilmiştir.
Her yıl Eylül ayının ilk haftası Üzüm Festivali düzenlenmektedir.Festival ile hem mahallenin tanıtımı yapılmakta, hem de yetişen üzüm ve meyvelerin tanıtımı yapılarak pazar oluşmasına katkı sağlanmaktadır. Düğünlerimizde yöremize has keşkek yemeği yapılmaktadır. Köyümüzde gezilebilecek yerler: Kazan kuyusu, mağaralar bulunmaktadır. Mahallenin ormanlık olması nedeniyle özellikle kış aylarında avcılık gelişmiştir. Mahallede çok fazla üzüm bağlarının olması nedeniyle, kalemköy üzümü ve üzüm pekmezi oldukça meşhurdur. Üzüm bağlarının çok fazla olması nedeniyle Fidan Dağıtım Törenleri düzenlenmektedir. Bu törenlerin belli bir zamanı yoktur.
Balıkesir il merkezine 28 km, Savaştepe ilçesine 24 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, ılıman Marmara iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin denizden yüksekliği 440 metre civarında olup meyve sebze yetişmesi için uygundur. Yazları sıcak, kışları ılık ve yağışlı geçmekte olup, kışın yağan kar fazla etki yapmamaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık son yıllarda büyük gelişmeler göstermektedir. Tarım alanında özellikle bağcılık gelişmekte olup her yıl Eylül ayı içerisinde Kalemköy üzüm festivali düzenlenmektedir. Ayrıca farklı türde meyvecilikte de son yıllarda büyük gelişmeler görülmektedir.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol Söğütçük Köyü yöününden asfalt olup mahallede elektrik vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.