Savaştepe Kurudere Köyü

Savaştepe Kurudere Köyü

Kurudere Köyü haberleri, Savaştepe Kurudere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kurudere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Kurudere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Savaştepe Kurudere Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kurudere Köyü son dakika gelişmeleri, Kurudere Köyü ne özgü yemekler, Savaştepe Kurudere Köyü nün tarihi, Kurudere Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kurudere Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kurudere Köyü, Balıkesir ilinin Savaştepe  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kurudere Köyü Resimleri ve Kurudere Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Savaştepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Savaştepe Balıkesir Arası Kaç Km? Savaştepe Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Savaştepe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Savaştepe Kurudere Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Savaştepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Savaştepe içesine bağlı bir mahalledir.Köy halkı Kayı boyu Yörüklerindendir.İnanç olarak da İslam dininin Sünni kolundan olup, Hanifi mezhebindendir. Asırlar boyu Dikili ilçesi Bademli dolayları ile Savaştepe yöresi arasında Kışlak-Yaylak olarak göç ederek yaşamışlardır. Kurudere mahallesinin atalarının mahallenin bugünkü olduğu yere yerleşimi 1865 yıllarına takiben batı Anadolu’daki Yörük oymaklarının yerleşik hayata geçmesiyle başlamıştır.
Kurudere mahallesi Balıkesir il merkezine 42 km, Savaştepe ilçesine 9 km uzaklıkta olup, engebeli araziye sahip olan mahallenin rakımı 150 metre civarındadır. Kuzeyinde rakım yükselir ve Pıynarlı, Akpınar ve Karakabağaç köyleri vardır. kuzeyden gelen dere mahallenin içinden geçer. Batısında halk arasında ötüyüz adıyla anılan dere geçer, Madra dağlarının uzantısı sıra dağlar vardır. Çiftlikdere ve Köyyeri köyleri bulunur. Doğusu hafif yüksek tepelerden oluşur, halk arasında kocabük adıyla anılan dere geçer, Karacalar, Kölederesi, Çalıköy ve Kocabıyıklar köyleri vardır, ayrıca mahallenin doğusunda Balıkesir Savaştepe karayolu 3 km demiryolu ise 2,5 km uzaklıktadır, Güneyi açık vadidir köye yaklaşık 2,5 km uzaklıkta Sarıbeyler barajının uzantısı vardır.
Kurudere mahallesinin merasının bitki örtüsü iklimden dolayı maki ve meşe çalılık olmakla beraber mahallenin batı kısmındaki merası cam ağaçları ile kaplıdır.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisinde olup, Akdeniz ve Marmara ikliminin geçiş noktasındadır. Yazları kurak ve sıcak geçer, kışları yağışlı ve soğuktur. ortalama yıllık metrekareye 700–800 mm. yağış düşmektedir. Kar yağışı dağlık kesimilere göre azdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.Mahalleye içme suyu şebekesi 1985-6 yıllarında mahallenin kuzeyinde bulunan Akpınar mahallesi Pıynarlı mahallesinden temin edilmiştir fakat suyun yetersiz gelmesi neticesinde, 2004 yılında Mecidiye mahallesinde bulunan bir arazide çıkan su köye getirilerek mahallenin su problemi tamamen çözülmüştür.
Mahallenin kanalizasyon şebekesi vardır.PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.Mahallenin ulaşımı sağlayan yol asfaltır.Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.