Savaştepe Soğucak Köyü

Savaştepe Soğucak Köyü

Soğucak Köyü haberleri, Savaştepe Soğucak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Soğucak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Soğucak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Savaştepe Soğucak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Soğucak Köyü son dakika gelişmeleri, Soğucak Köyü ne özgü yemekler, Savaştepe Soğucak Köyü nün tarihi, Soğucak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Soğucak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Soğucak Köyü, Balıkesir ilinin Savaştepe  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Soğucak Köyü Resimleri ve Soğucak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Savaştepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Savaştepe Balıkesir Arası Kaç Km? Savaştepe Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Savaştepe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Savaştepe Soğucak Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Savaştepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Savaştepe içesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin bulunduğu bölgede havaların soğuk olmasından dolayı ilk zamanlarda Soğuk Ocak denilmiş, zamanla Soğucak olmuştur. Köy, 1877-78 Osmanlı-Rus Harbi sonrasında Balkanlardan göç eden muhacırlar tarafından kurulmuştur. Karinabat(Bulgarca: ????????), Bulgaristan'ın doğusunda, Burgaz il merkezine bağlı bir şehir ve belediye merkezidir. Osmanlı devrinde şehir, Silistre'ye bağlı önemli bir ticaret merkezidir. Barnabat adıyla geçen bu ilçenin Aydos kasabası Şırlar mahallesinden göç etmişlerdir. 8 hane olarak göç eden halkımız Sıra Kayalar mevkiğine yerleşmişler, daha sonra da Kıygınlık denilen mevkiye yerleşmişlerdir. Bilgiler köy sakini merhum OSMAN AFACAN'dan alınmıştır. Bu bilgilerin aktarımı vasiyeti üzerinedir. Burgaz ili Nüfus: 19.500 (2007) Rakım: 262 m Posta kodu: 8400 Telefon kodu: 0559 Koordinatlar: 43° 38' kuzey 26° 58' doğu
Muhacir) Keşkek önemli yemekler arasındadır.Balıkesir il merkezine 30 km, Savaştepe ilçesine 17 km İvrindi ilçesine 22 km uzaklıktadır.Rakımı 426 m dir.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Kış ayları kar yağışlı geçmektedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.İzmir-Ankara arası tren yolu geçmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.