Savaştepe Yeşilhisar Köyü

Savaştepe Yeşilhisar Köyü

Yeşilhisar Köyü haberleri, Savaştepe Yeşilhisar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilhisar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Yeşilhisar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Savaştepe Yeşilhisar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilhisar Köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilhisar Köyü ne özgü yemekler, Savaştepe Yeşilhisar Köyü nün tarihi, Yeşilhisar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilhisar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilhisar Köyü, Balıkesir ilinin Savaştepe  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilhisar Köyü Resimleri ve Yeşilhisar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Savaştepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Savaştepe Balıkesir Arası Kaç Km? Savaştepe Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Savaştepe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Savaştepe Yeşilhisar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Savaştepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Savaştepe içesine bağlı bir mahalledir.

KÖYÜN ÖNCE Kİ ADI KIZILHİSAR'DIR. BİR SÖYLENDİYE GÖRE KÖYDE ÖĞRETMELİK YAPAN BİR ÖĞRETMEN BU KÖY YEMYEŞİL BURANIN ADI YEŞİLHİSAR OLSA DAHA İYİ OLUR DEMESİ ÜZERİNE KÖYÜN ADI YEŞİLHİSAR OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.
Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri kuru fasulye keşkek nohut höşmerim.Balıkesir il merkezine 58 km, Savaştepe ilçesine 7 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır.
Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır.Sağlık ocağı vardır.
Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt dır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum