Şenkaya Alıcık Köyü

Şenkaya Alıcık Köyü

Alıcık Köyü haberleri, Şenkaya Alıcık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alıcık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Alıcık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Alıcık Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alıcık Köyü son dakika gelişmeleri, Alıcık Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Alıcık Köyü nün tarihi, Alıcık Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alıcık Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alıcık Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alıcık Köyü Resimleri ve Alıcık Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Alıcık Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alıcık, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Ali Bey isminde birinin etkisiyle köyün şimdiki adını aldığı bilinmektedir.Erzurum iline 160 km, Şenkaya ilçesine 27 km uzaklıktadır. Arazinin büyük bölümü sulanabilir tarım arazisi olup, kırsal tarım arazisi de vardır. Meramız fazla olmamaktadır. Mahallenin konumu düz bir vadi konumunda olup, etrafı dağlarla çevrilidir. Dağların görünümü bitki örtüsünde yoksun ise de, insanların bilinçlenmesiyle yavaş yavaş ağaçlanmaya ve yeşermeye başlanmış olup, Yusufeli Barajı'nın bitmesiyle oluşacak nem dolayısıyla çevrenin daha yeşil olacağı ve kırsal arazinin sulu arazi olacağı veya sulu arazi konumunda verim alınacağı düşünülmektedir. Transit yola takribi 2 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin güney konumlu olması ve dağlara sırtını vermesi dolayısıyla çevre köylere ve İlçemize göre Yazlar çok sıcak, kışlar daha ılık geçmektedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.