Şenkaya Beykaynak Köyü

Şenkaya Beykaynak Köyü

Beykaynak Köyü haberleri, Şenkaya Beykaynak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beykaynak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Beykaynak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Beykaynak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beykaynak Köyü son dakika gelişmeleri, Beykaynak Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Beykaynak Köyü nün tarihi, Beykaynak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beykaynak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beykaynak Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beykaynak Köyü Resimleri ve Beykaynak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Beykaynak Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beykaynak, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Sözlü beyanlardan mahallenin en eski tarihi 1700‘lü yıllara dayanmaktadır. Doksan Üç Harbi (1878) sonrası 1917’ye kadar Rus işgalinde kalmış ve 1917'de Rusların çekilmesi sonucunda Ermeniler tarafından talan edilen mahallenin Ermenilerden çok acı hatıraları vardır. Gadesler sülalesinden Esmani ve Ramadan askerden izinli köye gelmişler. Mahallede bulunan Ermeni grupbaşı Magan bize yol göstersinler diye bahane ile bu iki kişiyi alıp Karamanlardüzü'nde şehit ettiler. Ermenilere mal ve canlarını verenler Atatürk’ün önderliğinde eli silah tutan herkes savaşıp Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak (1917) ülkenin kurtulması ile köy yeniden toparlanmaya çalışmış ve bu günlere gelmiştir.
Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Beykaynak mahallesi genelde zengin Türk kültürünün ve Erzurum'un kuzeydoğusu ve Karadeniz kültürünün minyatür örneğidir.
Köy dağlık bir alanda kurulmuş olup Erzurum'a 195 km, ilçeye 40 km uzaklıktadır. Köy, Şenkaya ilçesinin batısında rakımı yaklaşık 1800–1850 m seviyelerinde Erzurum iline yaklaşık 190 km uzaklıkta Allahüekber Dağları'nın batı eteklerinde kurulmuştur. Köy Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu bölümü ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nin Güney eteklerinde yer almaktadır. İklimi karasal iklim ile Doğu Karadeniz iklimi altındadır. Yaz ayları sıcak; kış ayları soğuk, kar yağışlı ve sert geçmektedir. Eski adı Pertuvan olup bu ismin Ruslar tarafından verildiği tahmin edilmektedir. Yeni adı Beykaynak Köyü tarihi çok eskiye dayanmaktadır. Bu konuda herhangi bir resmi belgeye rastlanmadı. Gerekli belgeler Ermeni Mezalimi sırasında köy talan edilip ateşe verilerek yakılmıştır. Bazı belge niteliği kazanacak şeyler ise Ermeniler tarafından götürüldüğü mahallenin büyükleri tarafından söylenmektedir.
Mahallenin kuzeyinde Olur ilçesinin, köyleri Yukarıkaracasu mahallesi (Penesgert) ve Asağıkaracasu mahallesi (Penesgert) ile sınır komşusudur. Doğuda ise (Ardahan ilinin Göle ilçesi) İnceçay (Pancurot) mahallesi ve yaylası, Yaymese (Tecirek) köyleri ile komşudur. Güneyde Uğurlu (Hanimkom) ve Balkaya köyleri; batıda ise Olur ilçesinin Kaban mahallesi ile komşudur.
Köy karasal iklimin etkisi altındadır.Mahallede ilköğretim okulu vardır, ancak etkin olmadığından eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır. Ayrıca mahallede içme suyu şebekesi vardır, ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Mahallede sağlık kuruluşu bulunmamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.