Şenkaya Çatalelma Köyü

Şenkaya Çatalelma Köyü

Çatalelma Köyü haberleri, Şenkaya Çatalelma köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çatalelma köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Çatalelma köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Çatalelma Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çatalelma Köyü son dakika gelişmeleri, Çatalelma Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Çatalelma Köyü nün tarihi, Çatalelma Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çatalelma Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çatalelma Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çatalelma Köyü Resimleri ve Çatalelma Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Çatalelma Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çatalelma, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin eski adı Nüsük (Nûsing) olarak geçmektedir.Mahallenin geçmişi Hacı Abdullah sülalesinin kışlası olarak bilinmektedir. 16. yüzyılın sonlarında köye yerleşmişlerdir. Culut mahallesi daha sonra tasfiye olarak Çatalelma'ya iltihak etmiştir. Arazisi de Çatalelma köylüleri tarafından satın alınmıştır. Şu an da mahallenin 3 km doğusunda harabeleri bulunmaktadır. Mezarlığı halen daha korunmaktadır. Rus işgali sırasında tamamen Rus sınırları içinde kalmıştır.
Mahallenin kültürü tipik Erzurum Kuman Türk kültürünü yansıtır.Erzurum iline 165 km, Şenkaya ilçesine 34 km uzaklıktadır. Büyük bir bölümü ormanlarla kaplıdır. Babahan mezrası mahallenin kuzeyinde orman bölgesindedir.
Erzurum iline 165 km, Şenkaya ilçesine 34 km uzaklıktadır. Büyük bir bölümü ormanlarla kaplıdır. Babahan mezrası mahallenin kuzeyinde orman bölgesindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Fakat Karadeniz iklimi etkisi görülmektedir.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum