Şenkaya Değirmenlidere Köyü

Şenkaya Değirmenlidere Köyü

Değirmenlidere Köyü haberleri, Şenkaya Değirmenlidere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Değirmenlidere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Değirmenlidere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Değirmenlidere Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Değirmenlidere Köyü son dakika gelişmeleri, Değirmenlidere Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Değirmenlidere Köyü nün tarihi, Değirmenlidere Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Değirmenlidere Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Değirmenlidere Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Değirmenlidere Köyü Resimleri ve Değirmenlidere Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Değirmenlidere Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Değirmenlidere, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyün eski adı Avunder olup kurucuları 93 Harbi diye bilinen Osmanlı- Rus savaşı sonrasında sürgün edilen Ahıska Türkleridir. Köy bir süre sonra tekrar göç olmuştur. Haşim bey ve Canoğulları sülalesi göç etmişlerdir ve Sivas merkeze daha sonra da yine aynı bölgeden göç eden mışık köylülerle ( aydoğdu ) Sivas'ın Şarkışla ilçesi İğdeliören mahallesine yerleşmişlerdir. Mışıklılar ise hemen mahallenin karşısı olan Kızılırmak'ın diğer yakasına Demiroluk mahallesine yerleşmişlerdir.[kaynak belirtilmeli]
Erzurum il merkezine 175 km, Şenkaya ilçesine 44 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılık ve ormancılığa dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum