Şenkaya Deliktaş Köyü

Şenkaya Deliktaş Köyü

Deliktaş Köyü haberleri, Şenkaya Deliktaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Deliktaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Deliktaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Deliktaş Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Deliktaş Köyü son dakika gelişmeleri, Deliktaş Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Deliktaş Köyü nün tarihi, Deliktaş Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Deliktaş Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Deliktaş Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Deliktaş Köyü Resimleri ve Deliktaş Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Deliktaş Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Deliktaş, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.DELİKTAŞKÖYÜ nün ilk yerleşim yeri mahallenin şimdiki yerleşim yerinde 5 km uzaklıkdaki SOSAN adı verilen mezradır. Mahallenin adı, doğu tarafını bir set gibi kapatan dağda mağaraların çokluğu bu köye DELİKTAŞ adını verdirmiştir.
Mahallenin gelenek ve görenekleri eski Kıpçak Türk kültürü yaşamaktadir. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.
Erzurum il merkezine 153 km, Şenkaya ilçesine 34 km uzaklıktadır. Alıcık,susuz,,beykaynak paşalı, balkaya ile çevrilidir ayrıca geniş bir meraya sahip.sesizlik ve huzuru bulacagınız hayatın bütün stresini atacagınız dogaya doyacagınız ve adeta cennetten bir kösşesiyle yasemal dagında bulunan yaylasıyla dört mevsim bir anda yaşanır güzel dogasıyla doyamayacagınız bir yaşam sizlere vad eder deliktaş mahallesi ve mahallesimüzde eğitim-öğretim seviyesi yüksektir.mahallesimüzün batı diyarlarından gelen memurları da kendine çeken huzurlu bir ortamı vardır.
Mahallenin iklimi, kışlar sert ve soguk yazlar serın ve kurak gecer.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bunun yanı sıra linyit kömür ocakları da yöreye ekonomik olarak destek sağlamaktadır. Yörede gerek işsizlik gerekse devlet kontrolünde olan kömür ocaklarının özelleşmesi, Türkiye nin diğer birçok bölgesinin de ortak kaderi olan dış göçlere sebep olmuştur. Oluşan bu göç sebebi ile var olan toprak işletimi konusunda iş gücü ihtiyacı artınca terkedilen arazi alanı da yıl geçtikçe artmaktadır. Yöre ekonomisine katkıda bulunacak birçok proje akıllara düşürülse de yakın zaman içinde deliktaş köy ekonomisi için dikkate değer bir değişiklik beklenmemektedir.
Mahallede ilköğretim okulu vardır ancak 2010 yılından sonra eğitim öğretim, yeterli öğrenci bulunamadığı için, durdurulmuştur.Öğrenci sayısı az olduğundan taşımalı eğitim verilmektedir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. 24 saat kesintisiz evlere şebeke suyu verilir.kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.