Şenkaya Göreşken Köyü

Şenkaya Göreşken Köyü

Göreşken Köyü haberleri, Şenkaya Göreşken köyü güncel son dakika gelişmeleri, Göreşken köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Göreşken köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Göreşken Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Göreşken Köyü son dakika gelişmeleri, Göreşken Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Göreşken Köyü nün tarihi, Göreşken Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Göreşken Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Göreşken Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Göreşken Köyü Resimleri ve Göreşken Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Göreşken Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Göreşken, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Selçukluların Anadolu coğrafyasına gelmesiyle beraber kurulmuş olan ilk başlarda mezra olarak kullanılan sonrasında ise Bardız nahiyesine bağlı köy olarak günümüze kadar süre gelmiş bir Türk mahallesidür.
İsmini muhtemelen güreşken sıfatının ağız değişmesiyle almıştır.Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Köy ismini pehlivan atalarından almıştır. Güreşken iken zamanla Göreşken olarak anılmaya başlamıştır. Derelerinde kırmızı pullu alabalık bol miktarda mevcuttur. Başlıca yemekleri arasında haşıl, tatar böreyi,ağuz böreği,tava ketesi güreşgenin en kral yemeği gögermiş kaltor haşlamasıdır.
Erzurum iline 146 km, Şenkaya ilçesine 41 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallenin ekonomisi tarım, hayvancılık ve arıcılıktır. köyde tahıl ürünleri Arpa , Buğday ve Mısır yetiştirilsede kayda değer bir ekonomik gelir sağlamamaktadır.
köyde hayvancılık yaygın olarak yapılmaktadır.Bardız deresi bölgesinde yaylacılığı devam ettiren iki mahalleden birisidir.( Diğer köy Çermik )
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum