Şenkaya Gözalan Köyü

Şenkaya Gözalan Köyü

Gözalan Köyü haberleri, Şenkaya Gözalan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gözalan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Gözalan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Gözalan Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gözalan Köyü son dakika gelişmeleri, Gözalan Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Gözalan Köyü nün tarihi, Gözalan Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gözalan Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gözalan Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gözalan Köyü Resimleri ve Gözalan Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Gözalan Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gözalan, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Artvin nin Yusufeli ilçesinden bazı ailelerde Bayburt'tan gelmiştir.Köy halkı Sarıkamış harekatında önemli destek sağlamış mahallenin ileri gelenlerinden bazıları osmanlı ordusuna rehberlik etmişlerdir.Ayrıca askerlerin yiyecek ve içeçeklerni temin etmişlerdir.
Mahalleye özgü yemeklerden bazıları; hengel, suggulik, kesme aşı, içkete, ekmek aşı, kuymak,hasuta gibi yemeklerdir. Mahalledeki adet ve gelenekler, Erzurum ile fark göstermez. Köy halkı, genel manada gelenek ve göreneklerine bağlıdır. Halkın geçimi hayvancılığa ve tarıma dayanmaktadır.Son dönemlerde dışarıya büyük miktarda göç veren mahallenin, genç nüfusu azalmaktadır.Başlıca göç yerleri; İstanbul, Kocaeli, Manisa ve İzmir'dir.
Erzurum iline 158 km, Şenkaya ilçesine 29 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ayrıca mahallede seracılıkta yaygın bir şekilde yapılmaktadır.
Elektrik ve telefon şebekesi mevcut.Cep telefonları net çekmektedir.Adsl alanı dışındadır.Su şebekesi mevcuttur;ancak şebeke suyu yetersizdir. Ulaşım ise mahalledeki toplu taşıma araçları aracılığıyla mevcuttur. Akşar ve Şenkaya yönüne devamlı olarak araç bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.