Şenkaya Kürkçü Köyü

Şenkaya Kürkçü Köyü

Kürkçü Köyü haberleri, Şenkaya Kürkçü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kürkçü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Kürkçü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Kürkçü Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kürkçü Köyü son dakika gelişmeleri, Kürkçü Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Kürkçü Köyü nün tarihi, Kürkçü Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kürkçü Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kürkçü Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kürkçü Köyü Resimleri ve Kürkçü Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Kürkçü Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kürkçü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.

Erzurum iline 241 km, Şenkaya ilçesine 55 km uzaklıktadır. Allahuekber Dağları'nın eteğindedir. Mahallenin etrafı, yüksek dağlarla çevrilidir.
Mahallenin iklimi, Türkiye’de karasal iklimi karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Kürkçü mahallesi iklimsel özellikleri itibarıyla yoksul bir köydür. Hayvancılık ve tarım (arpa-buğday) la geçimlerini sürdürmektedirler.
Karasal iklim özelliği taşımaktadır. Mahallede sebze ve meyve yetişmemektedir. Kış aylarında Allahuekber dağının eteğinde olması nedeniyle yoğun kar yağmaktadır. Yaz aylarında bile dağların diplerinde kar bulmak mümkündür.
Hayvancılık ve tarımla (arpa-buğday) geçimlerini sürdürmektedirler. Karasal iklim özelliği taşımaktadır. İkliminden dolayı, mahallede sebze ve meyve yetişmemektedir. Tarımsal alanlarının yetersizliği ve ikliminden dolayı toprağı verimsiz bir köydür. Eğitim oranı yüksek bir köydür.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallede elektrik ve Sabit telefon vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve Sağlık Evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprak yoldur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum