Şenkaya Paşalı Köyü

Şenkaya Paşalı Köyü

Paşalı Köyü haberleri, Şenkaya Paşalı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Paşalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Paşalı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Paşalı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Paşalı Köyü son dakika gelişmeleri, Paşalı Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Paşalı Köyü nün tarihi, Paşalı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Paşalı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Paşalı Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Paşalı Köyü Resimleri ve Paşalı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Paşalı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Paşalı, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Kazım Karabekir Paşa'nın övgüyle bahsettği Paşalı beldesi nin ismi eski paşaların burayı ziyareti sonucu konulmuştur. Tarihi çok büyük olaylarla geçmiştir. Eski ismi ise Berdik diye bilinir. Paşalı Beldesi, Şenkayanın en fazla nüfusuna sahip yerleşkesidir (Şenkaya da dahil olmak üzere).
Kürt kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Mahallede patates fasulye (TAZE FASULYE) hayvancılığın ve tarımın fazlalığı sayesinde patates fasulye et ve süt ürünleri yemeklerde belirgin olarak görülmektedir. Şenkaya kültüründen ziyade Oltu kültürü mevcuttur.Belde halkı resmi işler dışında tüm işlerini ve alış verişlerini eğitim sağlık ihtiyaçlarını Oltu'dan karşılamaktadırlar. Doğu Karadeniz sınırında bulunan Paşalı eğitim oranının yüksek olduğu bir yerleşkedir.
Erzurum iline 145 km, Şenkaya ilçesine 20 km uzaklıktadır. çok verimli topraklara sahiptir. Genelikle patates (kartol), fasulye,(löbiye) bulunur. Belde çevresinin dağlık olmasıyla beraber çevre köylere göre rakımı düşüktür. Yazın serin ve yağışlı yaylalara çıkan belde halkı 3 ay geçimlerini yaylada geçirmekteler. Yaylalarda bol oksijen ve soğuk suyun tadına gereğinden fazlasıyla varılır.
Paşalı beldesinin iklimi doğu karadeniz e yakın olması nedeniyle karasal iklimin biraz yumuşamış halidir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.