Şenkaya Sarıyar Köyü

Şenkaya Sarıyar Köyü

Sarıyar Köyü haberleri, Şenkaya Sarıyar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarıyar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Sarıyar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Sarıyar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıyar Köyü son dakika gelişmeleri, Sarıyar Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Sarıyar Köyü nün tarihi, Sarıyar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıyar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıyar Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıyar Köyü Resimleri ve Sarıyar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Sarıyar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarıyar, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Eski adı Cakkos'tur. Mahallenin asıl yerleşim yeri şimdikinden yaklaşık 3 km üst tarafta olup ormanlık alanda olması,hayvancılık açısından zorlukların olması nedeniyle şimdiki yerine 1900 lü yılların başında kurulmuştur. Burada yaşamakta olan 6. kuşağın büyükleri mahallesi asıl kurucularından satın alarak yerleşmiştir.
Mahallede düğünlerde yapılan oyunları gelenek olarak devam etmekte iken, televizyonların ve düğün salonlarının kullanılması ile bu geleneklerimizde unutulmaya yüz tutmuştur. Yemek çeşitleri sulu börek,hingel, mantı,kete, kuymak, haşıl, Kelecoş ve herle çorbasıdır. Mahallenin temel geçim kaynaklarından hayvancılık sebebiyle yaz aylarında (mayıs-eylül)yaylaya çıkılır Yasemal olarak bilinen bu yayla Ardahan sınırları içinde ve Yalnızçam dağı eteğindedir( ortalama 2000 metre )Bu yaşam mahallenin kültüründe oldukça etkilidir.
Erzurum iline 155 km, Şenkaya ilçesine 32 km uzaklıktadır.fakat oltu ilçesine 26 km olmasından dolyı mahallenin oltu bağlantısı daha çoktur. köy kurulum yönünden kurulduğu tepenin güney eteğinde bulunması ile bulunduğu çevereye göre sıcaktır
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisinde olmakla beraber karadeniz ikliminin etkileri de görülmektedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak heyalanın yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi olmasına karşın kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize iken şu anda asfalttır. mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.