Şenkaya Sındıran Köyü

Şenkaya Sındıran Köyü

Sındıran Köyü haberleri, Şenkaya Sındıran köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sındıran köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Sındıran köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Sındıran Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sındıran Köyü son dakika gelişmeleri, Sındıran Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Sındıran Köyü nün tarihi, Sındıran Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sındıran Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sındıran Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sındıran Köyü Resimleri ve Sındıran Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Sındıran Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sındıran, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin eski adı Ekrek (Akrag)'tir. Eski bir Ermeni yerleşkesi olduğundan dolayı Ermenice bir kelime olduğu yüksek muhtemeldir. Mahallenin bulunduğu yerde eskiler Ermeni kiliselerin olduğunu anlatırlar.
Geleneklerine ve göreneklerine bağlı bir köydür. Büyüklere saygı, düğünler,sünnetler, bayramlar eskisi gibi devam etmektedir. Kız isteme, nişan, kına gecesi ve düğün geçmişten bugüne aynı şekilde gelmektedir.
Erzurum iline 181 km, Şenkaya ilçesine 11 km uzaklıktadır. Doğususunda Doğan köy, batısında Taht güneyinde ikizpınar, kuzeyinde akşar yelkıran bulunmaktadır. Üç tarafı dağla çevrili küçük bir köydür. il ve ilçeye giden yol mahallenin içinden geçmektedir. Mahallenin kenarından küçük akarsu bulunmaktadır. Üç çeşmesi ,camisi, sulu ve kuru arazisi var. Köy halkı yaz aylarında iki aylığına yaylaya göç ederler.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Narinciye hariç her çeşit meyve ve sebze yetiştirilir. Tarım ,hayvancılık ,ormancılık ve kısmen arıcılıklada uğraşılır. Mahallenin bilinen çevrede tanınan salatalığıdır. Salatalığının güzel ve değişik kokusu vardır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.ormancılık ve arıcılık kısmen yapılır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi var ancak kanalizasyonu yoktur. Mahallede PTT şubesi veya acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.