Şenkaya Uğurlu Köyü

Şenkaya Uğurlu Köyü

Uğurlu Köyü haberleri, Şenkaya Uğurlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Uğurlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Uğurlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Uğurlu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uğurlu Köyü son dakika gelişmeleri, Uğurlu Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Uğurlu Köyü nün tarihi, Uğurlu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uğurlu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uğurlu Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uğurlu Köyü Resimleri ve Uğurlu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Uğurlu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uğurlu, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin eski adı Hanımkom'dur. Zengin kadın varmış bundan yaklaşık 200 yıl kadar önce. Kom, hayvanların barındığı yer anlamına gelir. Cumhuriyetten Sonra Uğurlu adını almıştır. Neden bu isimin konulduğu bilinmemekte. Ayrıca köy Ermenilere karşı çok savaşmış.
Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Taskebabı, dönerkebap, ünlü Türk pilavı, kazan dibi,dilber dudağı, imambayıldı, biber,dolması , haşıl, omaç, kuymak, sündürmeç, kesme aşı,yoğurtlu yarpız aşı,yoğurtlu kesmeaşı,hangel,madımak çorbası,evelik aşı,sütlüaş, dönderme,siron,kaşkaff, suluköfte,baklava,karagöztatlısı,şekerpare,kıymalıyumurta,guşburnu eşgisi,kete,mafış,deriçükeliği, sulucama, suvanaşı,patatesbuğulaması, gartol kızartması,hasıda,pekmezhelvası, vb. yemek ve tatlı kültürüne sahiptir. mahallenin geleneksel yemekleri arasında sayılabilir. Gelenek ve göreneklerini düğün nişan gibi zamanlarda yerine getirmektedir.
Balkaya kömür işletmesi kapatıldıktan sonra mahallede büyük miktarda ekonomik sorunlardan göç olayı meydana gelmiş. İnsanların çoğunluğu Bursa, Ankara, İzmir ve İstanbul gibi kentlere göç etmişlerdir.
Erzurum iline 185 km, Şenkaya ilçesine 40 km uzaklıktadır. dağlık ve kırık bir araziye sahiptir. yaylası germicek yaylası olup meralar ve düzlükler açısından zengin bir bitki örtüsüne sahiptir.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. çeşitli dönemlerde karadeniz iklimide çukur vadi tabanlarında görülmektedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. ve kömür madenleridir. ve az miktardada olsa oltutaşı da mahallenin çeşitli yerlerinde çıkarılmaktadır.
Mahallede, ilköğretim okulu VARDIR Mahallenin içme suyu şebekesi VARDIR ancak çok pis bir suyasahiptir , kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol STEBİLİZE olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.