Şenkaya Yoğurtçular Köyü

Şenkaya Yoğurtçular Köyü

Yoğurtçular Köyü haberleri, Şenkaya Yoğurtçular köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yoğurtçular köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Yoğurtçular köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Yoğurtçular Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yoğurtçular Köyü son dakika gelişmeleri, Yoğurtçular Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Yoğurtçular Köyü nün tarihi, Yoğurtçular Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yoğurtçular Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yoğurtçular Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yoğurtçular Köyü Resimleri ve Yoğurtçular Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Yoğurtçular Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yoğurtçular, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.

Eski adı Zuvart'tır. I. Dünya Savaşı sırasında yakın çevrede Ermeniler tarafından en çok zarar gören köydür.Köy içindeki okuma yazma oranı az olmakla beraber büyük şehirlere göç etmiş olan kısımda, özellikle de yeni nesilde okuma yazma oranı fazladır.
Mahalledeki imkânların kısıtlı olması nedeniyle genç nüfusun büyük şehirlere göçü söz konusudur. Mahallenin dışında köylülere ait çayırlarının olduğu bir yerleşke ve yazın çıkılan bir yayla vardır.
Erzurum iline 155 km, Şenkaya ilçesine 32 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Genç nüfusun çalışma amaçlı şehre göçü söz konusudur. Ancak son yıllarda kente yapılan göç fazla olmamaktadır. Mahallenin nüfusunda tekrar artış başlamıştır.
Mahallede, 8 yıllık ilköğretim okulu vardır(Sobalı) . Okulun 5 adet lojmanı vardır ve kaloriferli değildir. Mahallenin içme suyu şebekesi kendi imkânları ile sağlanmıştır fakat gelişmiş bir şebeke değildir. Sağlık ocağı vardır . Mahalleye ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı asfalttır bir kısmı asfalt değildir mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallede ayrıca okul bahçesinde bulunan bir çocuk parkı vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.