Serdivan Meşeli Köyü

Serdivan Meşeli Köyü

Meşeli Köyü haberleri, Serdivan Meşeli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Meşeli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Meşeli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Serdivan Meşeli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Meşeli köyü son dakika gelişmeleri, Meşeli köyüne özgü yemekler, Serdivan Meşeli köyünün tarihi, Meşeli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Meşeli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Meşeli , Sakarya ilinin Serdivan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Meşeli köyü resimleri ve Meşeli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Serdivan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Serdivan Sakarya Arası Kaç Km? Serdivan Hava Durumu? Serdivan Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Serdivan Meşeli Köyünde doğan biri var mı? Serdivan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Meşeli, Sakarya ilinin Serdivan ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Mahallenin adı çevresini saran emsalsiz meşe ormanlarından gelmektedir. Tabii bu güzel ormanların çoğunluğunu meşe ağaçları oluşturmaktaysada palamut, gürgen ve çınar ağaçlarının varlığını inkar etmekte mümkün değil. Bir de Mahmudiye yolu (eski mezarlık tarafı) üzerinde Kadem Ağa'ya (Merhum Ahmet Sinan) ait arazi üzerinde bulunan yaklaşık 800 yıllık olup fakat koruma altına alınması gerekirken korunmayıp 10-15 yıl önce yıldırım düşmesi sonucu yok olan ulu meşe ağacından almış olacağı rivayettir.

Ancak şimdilerde ise meşe ağacının olduğu yerlerde rüzgarlar esmekte yörükler hayvan otlatmakta.Anadolu'nun tüm güzelliklerini içinde barındıran şirin bir belde. İnsan ilişkileri öyle güzel öyle sıcak ki... Hemen hemen herkes birbiriyle hısım akraba. Saygı sevgi dorukta... Birzamanlar feraceleri ile suağacılarıyla köy çeşmesinden su almaya gelen anneler;bayramlarda samimiyetlerini belli etmek için birörnek giyinmiş yakışıklı delikanlıların, okul bahçesinde çerçöpe çağırdığı, zincir zincir dal dal gül gül oyalarının süslediği çember veya örtmeleriyle ortaya gelen kırmızı yanaklı köy güzelleri; akşamki fındık, mısır ya da ipekböceği mecisi (imece) için komşulara haber veren kara lastikli, kulaklarına kirazlardan küpeler takmış sarı saçlı çocuklar; manda arabasını yederken arkaya takılan yaramazlara şakacıktan bağıran fakat gerçekte hoşgörülü, yiğit babalar.

1970'li yılların başlarında köye henüz elektriğin yeni yeni gelmeye (kesintiler çok olurdu) başlaması televizyon nu da beraberinde getirdi oysa bu alet yok iken geceleri erkekler kahvede sohbet eder kadınlar gaz lambalarının altında birbirlerine hikâyeler anlatır çocuklar ise bazen o cinli perilerin mutlaka bulunduğu hikâyelerden korkar geceleri uyuyamazdık ama asla dedikodu yapılmazdı.

Eğitim alan gençlerin sayısı hızla artmaktadır. Bunun sonucu olarak aydın gençlerin sayısı hızla artmaktadır. Temennimiz ekonomik anlamda kısa sürede kalkınarak bölgesinde önemli bir güç olmalı ve ilçede gücünü daha da arttırmalıdır. Bunu yapacak kadroya inancımız tam.
Futbolu seven 1990-2000 nesli çocukları ile futbol oynama kültürü zaman içinde azalmıştır. Özellikle bilgisayarın yaygınlaşmasıyla sportif faaliyetler azalmıştır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.