Düziçi Gümüş Köyü

Gümüş Köyü Haberleri, Düziçi Gümüş Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Gümüş Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Gümüş Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Düziçi Gümüş Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gümüş Köyü son dakika gelişmeleri, Gümüş Köyü ne özgü yemekler, Düziçi Gümüş Köyü nün tarihi, Gümüş Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gümüş Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gümüş Köyü, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gümüş Köyü Resimleri ve Gümüş Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Düziçi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz  yöresine özgü haber kanalı var mı? Düziçi Osmaniye Arası Kaç Km? Düziçi Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Düziçi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Düziçi Gümüş Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Düziçi Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÜMÜŞ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Gümüş, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür.

1860'larda kurulduğu söylenen Gümüş Köyü'nün adını, köyün yakınlarında bulanan ve gümüşe benzetilen Gümüş Suyu'ndan aldığı sanılmaktadır.Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Osmaniye iline 45, Düziçi ilçesine 15 km uzaklıkta olan Gümüş Köyü, ilçenin Batısında yer almaktadır. Köye bağlı Abacı ve Çirişlikaş Mahalleleri bulunmaktadır.

Köyün geneli geçimin pamuk,yer fıstığı,buğday ve hayvancılık tan sağlamaktadır. Köye ait 20 traktör bulunmaktadır. günümüzde birçok aile reisi il dışı ve yurt dışında çeşitli inşaat firmalarında çalışmaktadır.

Köyde 190 hane mevcuttur.boyalı abdallar şehrine baqlı kültürü yaşamaktadır

Biri 1967 yılında, diğeri 1982 yılında hizmete girmiş iki ilkokula sahip Gümüş Köyü'nde okuma-yazma oranı %80 civarındadır. Günümüzde okullar depremden dolayı hasar görmüş, kullanılamaz raporu almıştır. Köyün öğrencileri, köye 3 km. uzaktaki Böcekli Beldesi Boyalı mahallesinde bulunan Boyalı Atatürk İlköğretim Okulu'na taşınmaktadır. 1978 yılında devlet tarafından yaptırılan bir camiye sahiptir. Köyde faal bir sağlık evi vardır. Evlerini taş ve betondan yapan köylü, hayvan barınağını da hemen evin bitişiğinde ya da alt katında yapmaktadır.

 

 

📷

Düziçi Gümüş Köyü Resimleri

Gümüş Köyü, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gümüş Köyü Resimleri ve Gümüş Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Osmaniye Haberleri