Midyat Bardakçı Köyü

Bardakçı Köyü haberleri, Midyat Bardakçı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bardakçı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Bardakçı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Midyat Bardakçı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bardakçı köyü son dakika gelişmeleri, Bardakçı köyüne özgü yemekler, Midyat Bardakçı köyünün tarihi, Bardakçı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bardakçı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bardakçı , Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bardakçı köyü resimleri ve Bardakçı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Midyat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Midyat Mardin Arası Kaç Km? Midyat Hava Durumu? Midyat Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Midyat Bardakçı Köyünde doğan biri var mı? Midyat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bardakçı, Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir mahalledir. Köyün esas adı Bate’dır Daha doğrusu (Botedır ) Bu ismi köyün eski yerleşik halkı Asurilerden Almıştır! Eski zamanda mahallede testi yapılıyordu adını buradan alıyor. Mardin il merkezine 81 km, Midyat ilçesine 15 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. mahallede su sıkıntısı bulunduğundan kuru tarım tercih edilmekte, buğday, arpa, mercimek ekilmektedir. Ancak ürünlerin ekonomik katkısı çok azdır. Köylü de geçimini daha çok inşaat işlerinde çalışarak sağlamaktadır. Mahallede, birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu vardır, ancak faal durumda değildir. Mahallenin kanalizasyonşebekesi var, ancak içme suyu şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Faal durumda olmayan sağlık evi vardır, ancak sağlık ocağı yoktur. Köy, kara yollarınca yapılacak Dargeçit-Gercüş ilçe yolu güzergahındadır.

 

📷

Midyat Bardakçı Köyü Resimleri

Bardakçı , Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bardakçı köyü resimleri ve Bardakçı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

1

Mardin Haberleri