Yeşilli Zeytinli Köyü

Yeşilli Zeytinli Köyü

Zeytinli Köyü haberleri, Yeşilli Zeytinli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Zeytinli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Zeytinli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yeşilli Zeytinli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Zeytinli köyü son dakika gelişmeleri, Zeytinli köyüne özgü yemekler, Yeşilli Zeytinli köyünün tarihi, Zeytinli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Zeytinli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Zeytinli , Mardin ilinin Yeşilli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Zeytinli köyü resimleri ve Zeytinli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yeşilli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Yeşilli Mardin Arası Kaç Km? Yeşilli Hava Durumu? Yeşilli Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Yeşilli Zeytinli Köyünde doğan biri var mı? Yeşilli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Zeytinli, Mardin ilinin Yeşilli ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyün adı 1870'li yılarda Kalender aşiretinden ayrılan belli bir grup insanların oraya yerleşerek zamanla oraya zeytin ağacı dikmelerinden geldiği düşünülmektedir.Mardin iline 39 km, Yeşilli ilçesine 29 km uzaklıktadır.Köyde karasal iklimin özellikleri görülür.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır.Köyün içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
2
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.