Yeşilli Dereyanı Köyü

Yeşilli Dereyanı Köyü

Dereyanı Köyü haberleri, Yeşilli Dereyanı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dereyanı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Dereyanı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yeşilli Dereyanı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dereyanı köyü son dakika gelişmeleri, Dereyanı köyüne özgü yemekler, Yeşilli Dereyanı köyünün tarihi, Dereyanı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dereyanı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dereyanı , Mardin ilinin Yeşilli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dereyanı köyü resimleri ve Dereyanı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yeşilli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Yeşilli Mardin Arası Kaç Km? Yeşilli Hava Durumu? Yeşilli Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Yeşilli Dereyanı Köyünde doğan biri var mı? Yeşilli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dereyanı, Mardin ilinin Yeşilli ilçesine bağlı bir mahalledir.

İmece usulü, halkın severek ve isteyerek yaptığı bir gelenektir.

Yemekleri arasında kaburba dolma, işkembe, içli köfte Başta olmak üzere bölge mutfağında yer alan yemeklerin hemen hemen hepsi köy halkı tarafından yapılmaktadır.Mardin ilinin kuzeydoğusunda yer alan Dereyanı köyü İl Merkezine 30 km, bağlı bulunduğu Yeşilli ilçesine ise 20 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, 1 adet ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi köy halkı tarafından imece usulu ile 1990 yıllarda faaliyete geçmiştir, kanalizasyon şebekesi mevcut olup 2013 yılında köyün sokakları parke taşlarla döşenmiştir. PTT acentesi mevcuttur, Köy halkına hizmet vermek üzere sağlık evi faaliyet göstermektedir. Köyü İl merkezi ile İlçelerine bağlayan yollar asfalttır. Köyde elektrik ve sabit telefon hat şebekesi de mevcuttur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
1
1
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum