Yeşilli Uzunköy Köyü

Yeşilli Uzunköy Köyü

Uzunköy Köyü haberleri, Yeşilli Uzunköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Uzunköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Uzunköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yeşilli Uzunköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uzunköy köyü son dakika gelişmeleri, Uzunköy köyüne özgü yemekler, Yeşilli Uzunköy köyünün tarihi, Uzunköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uzunköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uzunköy , Mardin ilinin Yeşilli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uzunköy köyü resimleri ve Uzunköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yeşilli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Yeşilli Mardin Arası Kaç Km? Yeşilli Hava Durumu? Yeşilli Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Yeşilli Uzunköy Köyünde doğan biri var mı? Yeşilli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uzunköy, Mardin ilinin Yeşilli ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyün tarihi baya eskilere dayanır köydeki harabelerden ve mağaralardan da anlaşıldığı gibi uzun zamanlardır yerleşim yeri olarak kullanıldığı ve artuklular döneminden kalan tarihi eserleriyle öne çıkmaktadır.. tarihi yapı ve görünüş olarak görülmesi gereken yerlerden sayılır.Mardin iline 25 km, Yeşilli ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. son yıllarda kuraklık nedeniyle köyün ortasından geçen kalender deresi kurudu. vadide yer alması nedeniyle geceleri serin gündüzleri ise normal sıcaklık seyrini izler. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. sebze ve meyve üretiminde son yıllarda büyük kayıplar vermiştir. nadiren arıcılıkla uğraşanlar da vardır.Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur PTT şubesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak kapalı. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.