Reşadiye Bağdatlı Köyü

Bağdatlı Köyü Haberleri, Reşadiye Bağdatlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bağdatlı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Bağdatlı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Reşadiye Bağdatlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bağdatlı köyü son dakika gelişmeleri, Bağdatlı köyüne özgü yemekler, Reşadiye Bağdatlı köyünün tarihi, Bağdatlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bağdatlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bağdatlı , Tokat'in Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bağdatlı Köyü Resimleri ve Bağdatlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Reşadiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Reşadiye Tokat Arası Kaç Km? Reşadiye Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Reşadiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Reşadiye Bağdatlı Köyünde doğan biri var mı? Reşadiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bağdatlı , Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. 

IV. Murat 1638 yılındaki Bağdat Seferi ile 1624'ten beri İran işgali altında bulunan bu şehri yeniden Osmanlı topraklarına katmıştır. Bağdat Seferi, Osmanlı tarihinin en gösterişli seferlerinden birisi olmuş ve padişah büyük bir komutan edasıyla Doğuda varlık göstermiş, uzun ve kanlı bir kuşatmadan sonra Sunni üstünlüğünü doğuda tekrar tesis etmiş kendisi de Bağdat Fatihi olarak anılmıştır. Kuşatma 40 gün sürmüştür. Sefer Genç Osman marşına konu olan ve dahası birçok efsane ve menkıbeyle ölümsüzleşmiştir. Bağdat'ta kuşatma devam ederken tahrip edilen İmam Azam'ın türbesine yüzü olmadığını söylerek ziyarette bulunmamış, Bağdat'ı şiilerden almadıkça da da huzuruna çıkmaktan haya ettiğini söylemiştir. Fetihle beraber ilk burasını ziyaret etmesi Sunni İslam çevrelerinde onu bir kahramana dönüştürmüş ve Selahaddin Eyubi ile kıyaslanmıştır. Bağdat'ın fethinin ardından IV. Murat, tarihe geçen o ünlü sözü söylemiştir:[8]

“              Bağdat'ı almaya çalışmak, Bağdat'ın kendinden daha mı güzeldi ne!       ”

IV. Murat, bu savaşlarda Osmanlı ordularını bizzat kendisi komuta etti ve büyük bir askerî dehâ olduğunu kanıtladı.[kaynak belirtilmeli] Sefer sırasında, Anadolu'daki tüm isyanları ve isyan etmesi muhtemel unsurları yok etti. Bu bölgeyide kontrol etmek için bir asker bir kadı ve birde tüccar bırakmıştır. Köyün kuruluşu buradan gelmektedir.

Türkmen kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine bağlıdırlar.

Köyün en meşhur yemeği keşkek olup Tokat gelenekleriyle 100 yüz ölçüşen bir geleneği vardır ayrıca bulguru çok lezzetlidir,

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

📷

Reşadiye Bağdatlı Köyü Resimleri

Bağdatlı , Tokat'in Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bağdatlı Köyü Resimleri ve Bağdatlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Tokat Haberleri

Tokatlı köylüler isyan etti: Yol yok, su yok, elektrikler sürekli kesiliyor