Zile Yaylayolu Köyü

Yaylayolu Köyü Haberleri, Zile Yaylayolu Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yaylayolu Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Yaylayolu Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Yaylayolu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yaylayolu köyü son dakika gelişmeleri, Yaylayolu köyüne özgü yemekler, Zile Yaylayolu köyünün tarihi, Yaylayolu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yaylayolu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yaylayolu , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaylayolu Köyü Resimleri ve Yaylayolu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Yaylayolu Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yaylayolu , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür.  

Önceki ismi Bacullu'dur. Köyün, yaz aylarında yaptığı gelenekselleşmiş olan bir ''Dikmen Dede'' şenliği vardır.

köy Zile ilçesine 20 Tokat'a ise 70 km uzaklıktadır. Amasya ile Tokat'ı birbirine bağlayan kara yolu üzerindedir. Bu nedenle coğrafi önemi vardır. köyden ayrıca bir doğal gaz hattı geçmektedir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köye çok fazla kar yağmaktadır. Kışları çok soğuk geçer, yazlarda oldukça serindir. Yüksek olduğundan çok rüzgar eser ve serindir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2014      268

2000      456

1997      382

Muhtarlar

1989 - Halil YILDIRIM

1994 - Rıza UYANIK

1999 - Murat ÜRÜM

 

2004 - Mürsel Canbolat

 

2009 - İlhan CANTÜRK

2014 - Ali TÜRKYILMAZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilk öğretim okulu vardır.

Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

📷

Zile Yaylayolu Köyü Resimleri

Yaylayolu , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaylayolu Köyü Resimleri ve Yaylayolu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Tokat Haberleri

Tokatlı köylüler isyan etti: Yol yok, su yok, elektrikler sürekli kesiliyor