Şevket Çoruh Kimdir?

Şevket Çoruh Kimdir?

Şevket Çoruh bu defa karşımıza Kanal D ekranlarında yayınlanan Arka Sokaklar dizisinde Mesut komiser olarak çıkıyor. Başrolde Zafer Ergin dizideki adıyla Rıza baba, Özgür Ozan dizideki adıyla Hüsnü Çoban gibi ünlü oyuncular bulunuyor.

Başrolde Zafer Ergin, Şevket Çoruh ve Özgür Ozan gibi oyuncuların rol aldığı arka sokaklar dizisi oyuncuları arasında pek çok ünlü bulunuyor. Zafer Ergin karşımıza Rıza Baba karakteriyle, Şevket Çoruh Mesut komiser ve Özgür Ozan ise Hüsnü Çoban olarak çıkıyor.

Arka Sokaklar fragmanları dizi biter bitmez sitemizde yayınlanacaktır. Eğer sizde arka sokaklar dizisi hayranıysanız bizi takipte kalın.

Kanal D dizileri arasınd reyting sıralamasında üst sıralara yerleşecek olan arka sokaklar dizisi cuma akşamları saat 20:00 de Kanal D ekranlarında...

Arka Sokaklar Konusu ise Yüzyıllara meydan okuyan, büyülü, kocaman bir şehir ; İstanbul. Ve bu şehrin her sokağını, herkes için daha güzel, daha ‘yaşanır’ bir yer yapmak uğruna her türlü kötülüğe ve sıkıntıya meydan okuyan yürekli polislerimiz…

İstanbul Polis Teşkilatı Asayiş Şube’de görev yapan ‘sivil’ bir ekip, minibüsleriyle bu metropolün sokaklarını arşınlamakta ve karşılarına çıkan her türlü kanunsuzlukla savaşmaktadırlar. Polislerimiz, görevleri sırasında, değişik ve çeşitli insan hikayeleriyle sürekli karşılaşmaktadır. Zaman zaman gülümseten, zaman zaman da iç burkan bu hikayelere; meslek yıllarının tecrübesi ve ‘babalığıyla’ yaklaşan, ekibin diğer genç üyelerine de yol gösteren Rıza Baba olur. Rıza Baba;  ekibe, hem mesleğe hem de hayata dair pek çok şeyi öğretecek, unutulanları hatırlatacaktır.

Kısacası, polislerimizin ve ailelerinin hayatları ile İstanbul sokaklarının serüveni iç içe geçecek, kahramanlarımız; sevinçte, kederde, aşkta ve yalnızlıkta her zaman birbirlerinin yanında olacaklar. İçlerinden biri tökezlediğinde hep birlikte ona destek olup ayağa kaldıracaklar.

Zafer Ergin-Rıza Soylu; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’de emniyet amiri. Ekibin lideri, çimentosu, babası. Sezgileri, iradesi ve tecrübesiyle kendini mesleğine, ailesine, hayata adamış bir adam.

Şevket Çoruh- Mesut Güneri; Özel ekibin komiserlerinden. 90’lı yıllarda doğuda Özel Harekat’ta görev almış. Bu görevden kalma travmalarla dönmüş İstanbul’a. Oğlu Tunç’u neredeyse tek başına büyütmüş-büyütmekte. İşinde de özel hayatında da sert-sivri. Ama aile içinde, yani ekipte, sevilen sayılan bir "ağabey".

Özgür Ozan-Hüsnü Çoban; Ekibin Rıza Baba’yla birlikte en eskisi. İstanbul pahalılığında beş çocuğu ve karısını tek polis maaşıyla geçindirmeye çalışıyor ve bunu zor da olsa başarıyor. Ekibin gülümseyen-gülümseten yüzü. Başına gelen türlü aksiliklerden yılmayan, insani sıcaklığını asla kaybetmeyen bir "yurdum insanı".

Arka Sokaklar Oyuncuları arasında Zafer Ergin (Rıza Baba), Şevket Çoruh (Mesut), Özgür Ozan (Hüsnü), Oya Okar (Selin), Alp Korkmaz (Ali), Özlem Çınar, (Aylin), Nazlı Tosunoğlu (Nazike), İpek Yaylacıoğlu Usta (Pınar), Hülya Kalebayır Çelik (Ayla), Merve Oflaz (Bahar), Can, Başak (Arif Müdür), Boğaç Aksoy (Volkan), Başak Atıcı (Hande),  Kerimhan Duman (Tunç), Manolya Aşık (Şule), Yüsra Geyik, (Zeliha), Onur Bay (Tekin), Furkan Göksel (Metin), Tunç Oğuz (Arda), Beste Seyhan Şamcı (Eda), Melisa Şalgam (Asiye),  Efe, Günay (Haydarberk), Kaan Uslu (Efe) gibi isimler yer alıyor.

Şevket Çoruh Kimdir | Arka Sokaklar | Çakallarla Dans

sevket-coruh-kimdir.jpg

Şevket Çoruh (d. 30 Haziran 1973, İstanbul), Türk sinema ve dizi oyuncusu.

Şevket Çoruh, 30 Haziran 1973 tarihinde İstanbul’da, terzi bir anne ile şoför bir babanın tek çocuğu olarak doğmuştur.

Babası Selami bey Üsküdar-Kadıköy hattında dolmuş şoförlüğü yapmaktaydı. 14 yaşından 24 yaşına kadar İstanbul Maltepe’de büyümüştür.

Çoruh Aslen Artvinlidir. Ailesi 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonunda Ardanuç’un Anaçlı köyünden İstanbul’a göç etmiş ve 1973 yılında istimlak edilerek bugün Ömerli Barajı suları altında kalmış olan Muratlı köyüne yerleşmiştir.

İlk ve orta öğrenimini Üsküdar’da Taşmektep İlkokulu’nda, lise öğrenimini ise Kartal Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Liseden sonra girdiği Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı.

Günay Karacaoğlu ile yaptığı evlilikten bir kızı bulunmaktadır. Daha sonra Günay Karacaoğlu'ndan boşanmış ve bunu da "Birbirimize artık aşık değiliz." şeklinde açıklamıştır.

Şevket Çoruh 3 Nisan 2017 tarihinde 21 yıllık maddi birikimleri olan 7 klasik arabasını ve 3 evini satıp ayrıca da bankadan 7 milyon lira kredi alarak İstanbul Kadıköy'de Baba Sahne adını verdiği tiyatroyu açtı. Tiyatronun açılışında Müjdat Gezen kendisinde bulunan İsmail Dümbüllü'nün fesini Şevket Çoruh'a devretti.

1989 yılından beri çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldı. Bu sanat merkezinden mezun olan sanatçı, adını bir İnternet firmasının reklamında oynadığı "Kokoreççi" tiplemesiyle duyurmuştur.

2006 yılında bu yana Arka Sokaklar adlı dizide oynamaktadır. Kendisi en çok Arka Sokaklar dizisindeki Mesut rolüyle tanınır.

Broadway geçmişinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan Caveman (Mağara Adamı) adlı tiyatro oyununun Türkiye'de sahnelendiği ikinci sezonunda 23 Ekim 2010 tarihinden itibaren rol aldı.

2003    İnşaat    Sudi
2004    Anlat İstanbul    Recep
2004    Eğreti Gelin    Hasan
2008    Usta    Ersun
2009    Sonsuz    Cihan
2010    Anı Yaşamak    Yusuf
2010    Çakallarla Dans    Gökhan
2011    Anadolu Kartalları    Naci Dizdar
2012    Çanakkale 1915    Mehmet Çavuş
2013    Çakallarla Dans 2:
Hastasıyız Dede    Gökhan
2014    İnşaat 2    Sudi
2014    Hayat Sana Güzel    Azmi Yapıcı
2014    Çakallarla Dans 3:
Sıfır Sıkıntı    Gökhan
2016    Çakallarla Dans 4    Gökhan
1996    Köşe Kapmaca    
1996    Sevda Kondu    Rıza
1997-1998    Çiçek Taksi    Çamur Şevket
1998    Affet Bizi Hocam    Bekir
1999    Yılan Hikâyesi    Yaşar
2002    Azad    Zübeyir
2003-2004    Sultan Makamı    Sultan
2005    Canın Sağolsun    Tayfun
2005    Savcının Karısı    Ünal
2006- günümüz    Arka Sokaklar    Mesut Güneri
2006    Gönül    Kudret
2007    Komedi Dükkanı    Konuk oyuncu
2008    Anında Görüntü Show    Kendisi
2010    Akasya Durağı    Müşteri
2010    Umut Yolcuları    Mesut
2012    İşler Güçler    Taksici
2004    Bir Aşk Hikayesi    - Musa
2004    Gülizar    Pirasan
2004    Kayıp Aşklar    Kemal
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.