Sındırgı Aktaş Köyü

Sındırgı Aktaş Köyü

Aktaş Köyü haberleri, Sındırgı Aktaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aktaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Aktaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sındırgı Aktaş Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aktaş Köyü son dakika gelişmeleri, Aktaş Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı Aktaş Köyü nün tarihi, Aktaş Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aktaş Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aktaş Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aktaş Köyü Resimleri ve Aktaş Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı Aktaş Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin eski adı 'Çınarlı Çukur' olup mahallenin aşağı taraftaki derede çok sayıda bulunan çınarlardan almıştır. Yeni adı 'Aktaş' ismini ise mahallenin en yukarısında bulunan ve çevre tepelerden yükseklik bakımından 4. sırada bulunan ve çoğunluğu beyaz taşlardan oluşan tepeden almaktadır. Köy çok sayıda mahalleden oluşup bu mahalleler köye çok uzak ve mezra tarzı şeklindedir. asıl köy çukur bir alanda kurulmuş. Evlerinin çoğunluğu eski yapı kerpiç olduğundan 'Koca deprem' diye adlandırılan depremde birçok ev hasar görmüştür. Evi hasar görenler 1987'li yıllarda devlete başvurarak kendilerine yeni birer ev yapmaları konusunda başvuruda bulunmuşlar şu anda Yeni Mahalle adıyla anılan yüksekçe bir tepede evlerini inşa etmişlerdir. Ancak evleri hasar görmeyenler bu mahalleye gelmemiş olsalar da, hem komşu köy Kınık'ın yol güzergahının Yeni Mahalleden geçmesi hem de tarlalarına yakın olması sebebiyle birçok kişi son yıllarda tarlalarına ev yaptırarak Yeni Mahallenin hane sayısını artırmışlardır. Köy halkı çoğunlukta orta yaşın üstündeki insanlardan oluşmakta, gençleri çeşitli sebeplerle şehirlere gitmiştir.Köy halkı Balıkesir'de kalabalık yaşayan ve Osmanlının da kurucusu olan Karakeçili yörükleridir.
Balıkesir iline 73 km, Sındırgı ilçesine 10 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.