Sındırgı Armutlu Köyü

Sındırgı Armutlu Köyü

Armutlu Köyü haberleri, Sındırgı Armutlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Armutlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Armutlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sındırgı Armutlu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Armutlu Köyü son dakika gelişmeleri, Armutlu Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı Armutlu Köyü nün tarihi, Armutlu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Armutlu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Armutlu Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Armutlu Köyü Resimleri ve Armutlu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı Armutlu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy eski bir tarihe sahiptir. Roma ve Bizans dönemine ait izler bulunmaktadır. Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanların Kayva Kuyusu mevkiinde bulunan Asayiş Karakoluna mahalleden bazı kişilere işkence yapıldığı ve mallarının gasp edildiği mahallenin ileri gelenleri tarafından bilinmektedir.Köy; köye ilk yerleşen beş ailenin üremesi sonucu oluşmuştur bundan dolayı mahallenin eski adı Gelenbeş'tir. Sonra bu kişilerin köye armut dikip bunların çoğalması sonucu adı Armutlu olmuştur.
Köyün kuzeyinde Bigadiç ilçesi, doğusunda Süller köyü, güneyinde Karaağaç köyü, batısında ise Çakıllı köyü vardır. Ayrıca Balıkesir il merkezine 65 km, Sındırgı ilçesine 15 km uzaktır ama 2 yol vardır; bunlardan biri Balıkesir'e gidilen Süller'den geçen, biri de Karaağaç mahallesinden geçen yoldur.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy arazisinin 310 dekarına tütün, 1098 dekarına buğda, 500 dekarında yem bitkisi, 500 dekarında sebze ekilmektedir. 312 adet büyükbaş, 1428 adet de küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Köy içinde bulunan akarsu ve Simav çayından faydalanılarak sulu tarım yapılmaktadır.
Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
Mahallede 3 adet kahvehane, 3 adet bakkal dükkanı bulunmaktadır. Halk bazı sosyal ihtiyaçlarını buralardan, bazı ihtiyaçlarını da ilçe merkezinden karşılamaktadır.
Mahallede şebekeli yeterli içme suyu, kanalizasyon, umumi tuvalet, köy konağı mevcuttur. Ayrıca mahallede İbrahim Karakaş’ın muhtarlık döneminde yapılan düğün salonu mevcuttur.
Mahallede sağlık kuruluşu yoktur. İlçe merkezindeki sağlık kuruluşlarından faydalanılmaktadır. 1 adet köy camisi bulunmaktadır. Mahallede eğitim iyi seviyede olup okuma-yazma oranı çok yüksektir. 1-2-3-4-5-6-7-8. sınıflardaki öğrenciler ise Süller İlköğretim Okulu'nda taşımalı olarak eğitimlerine devam etmektedirler.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.