Sındırgı Aslandede Köyü

Sındırgı Aslandede Köyü

Aslandede Köyü haberleri, Sındırgı Aslandede köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aslandede köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Aslandede köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sındırgı Aslandede Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aslandede Köyü son dakika gelişmeleri, Aslandede Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı Aslandede Köyü nün tarihi, Aslandede Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aslandede Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aslandede Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aslandede Köyü Resimleri ve Aslandede Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı Aslandede Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin önceleri Çarşıllı denilen bölgede kurulduğuna dair kalıntılar bulunmaktadır. Mahalleye 5 km mesafedeki bu bölgeden şu anda bulundukları alana 1700'lü yıllarda geldikleri tahmin edilmektedir. Mahallenin ilk kurucusu olarak bilinen tek kolu olmayan yiğit bir şahsın tek koluyla çok iş yapmasından dolayı kendisine dorel (Güçlü, kuvvetli el) denilmiştir. Bu isim aynı zamanda mahallenin ilk adı olmuştur. Cumhuriyetle birlikte mahallenin adı üç tarafında bulunan yatırlar sebebiyle Aslandede olmuştur.[kaynak belirtilmeli]
Balıkesir il merkezine 79 km, Sındırgı ilçesine 16 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi Sındırgı'ya göre kışları daha soğuk, yazları ise daha serindir. Bunun nedeni ise Dikmen Dağı'nın eteklerinde yer almasıdır. Kışları Sındırgı'ya göre daha fazla kar yağar. Bu mahallede Karasal iklim görülür.
Mahallenin ekonomisi tarım, hayvancılık ve kısmen halıcılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu yoktur, fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol 2007 yılından beri asfalttır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.