Sındırgı Çelebiler Köyü

Sındırgı Çelebiler Köyü

Çelebiler Köyü haberleri, Sındırgı Çelebiler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çelebiler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Çelebiler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sındırgı Çelebiler Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çelebiler Köyü son dakika gelişmeleri, Çelebiler Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı Çelebiler Köyü nün tarihi, Çelebiler Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çelebiler Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çelebiler Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çelebiler Köyü Resimleri ve Çelebiler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı Çelebiler Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.Bu köy kurtuluş yılları zamanında 2 kardeşin o yöreye gelmesiyle oluşmuştur.Çelebi mehmet ve Karaca mehmet kardeşlerin birbirinden ayrılması ile Karaca mehmet bu gun Karaagac koyunun kurucusu olup o bolgede yerleşmiş.Çelebi mehmet ise celebiler bolgesine yerleşmiştir.Mahallenin 3 tane yerleşim yeri olmuştur. İşgaller mahallenin son oluşumunu etkilemiştir ve en guvenli yer olarak şimdiki olduğu bölgeye yerleştirilmiştir.Mahallenin yeri çok güzeldir.Tam bir kentleşme planı mevcuttur. 
Mahallenin ünlü yemekleri: Börek en başta gelen yemeklerindendir.Her çeşidi yapılır ıspanaklı katıklı kıymalı patatesli gibi...Bir diğer yemekte Tirit bır yufka yemeğidir ayrıca dügünlerde ya da sünnet cemiyetlerinde mısafirlere ikram edilır. İki katlı ısırgan otlu, katıklı vede ıspanaklı börekleride meşhurdur.Düğünlerde ve bayramlarda köye gelen konuklara en iyi şekilde ikramda bulunulmaktadır.Buğdaydan yapılan keşkek ve etli nohut vazgeçilmez yemek liste başında yer alır. Mahallenin gençleri iş imkânı az olduğu için dışarı gitmektedir genç sayısı cok azdırhemen hemen her düğünde tüm dışarıdaki gençler gelir ve eğlenirler şimdiki nüfus 150 civarıdır ilkbahar ve sonbahar aylarında yapılan koyunların (yün)kırkım zamanı mahallenin ileri gelenleri tarafından birbirlerine yardım edilerek yapılır. Bu etkinlikte höşmelim tatlısı yapılarak ikram edilir.
Balıkesir il merkezine 61 km, Sındırgı ilçesine 7 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin nüfusu ekonomik nedenlerden dolayı göç edenler sayesınde çok azalmış olup mahalledeki sosyal faaliyetler sıfıra inmiştir
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.