Sındırgı İzzettin Köyü

Sındırgı İzzettin Köyü

İzzettin Köyü haberleri, Sındırgı İzzettin köyü güncel son dakika gelişmeleri, İzzettin köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan İzzettin köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sındırgı İzzettin Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İzzettin Köyü son dakika gelişmeleri, İzzettin Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı İzzettin Köyü nün tarihi, İzzettin Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İzzettin Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İzzettin Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İzzettin Köyü Resimleri ve İzzettin Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı İzzettin Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy 600 yıllık bir geçmişe sahiptir. İzzet Dede ve obası bugün Eskiköy denilen yerde yerleşmişlerdir. Mahallenin adı da İzzet Dede'den gelmektedir. 1965 nüfus sayımında 146 kişi olan İzzettin çiftliği 22 haneyi bulmuştur. 1969 yılında meydana gelen deprem sonrası İzzettin Köyü İmar ve İskan Bakanlığı tarafından prefabrik 73 ev ve 1 okul İzzettin Çiftliğinin yanına yerleştirilmiştir.
Balıkesir il merkezine 110 km, Sındırgı ilçesine 50 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım, orman ve hayvancılıktır. Başlıca tarım ürünleri tütün, karpuz ve biberdir. Diğer tarım ürenli köy halkı tarafından kendi ihtiyacı kadar yetiştirilmektedir. Köy orman yönünden zengindir. Mahallenin Güney'i çam ormanları, kuzeyi ise meşe ormanları yönünde zengindir. Sındırgı Orman İşletme Müdürlüğü Bulak Orman İşletme Şefliği kanalıyla kereste ve odun kesimi yaptırılarak köylüye ekonomik katkı sağlanmaktadır. Mahalledeki büyükbaş hayvan olarak genel olarak yerli karaca sığır yetiştirilmekte, küçükbaş hayvana olarak genel olarak koyun ve keçi sürüleri bulunmaktadır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Okul olmasına rağmen muhtarın taşımadan para almak için öğrencileri taşıma yaptırmak zorunda bırakmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.