Sındırgı Kocasinan Köyü

Sındırgı Kocasinan Köyü

Kocasinan Köyü haberleri, Sındırgı Kocasinan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kocasinan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Kocasinan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sındırgı Kocasinan Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kocasinan Köyü son dakika gelişmeleri, Kocasinan Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı Kocasinan Köyü nün tarihi, Kocasinan Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kocasinan Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kocasinan Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kocasinan Köyü Resimleri ve Kocasinan Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı Kocasinan Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.Kocasinan Köyü'nün kökü, asimile olmamış bir Türk boyu olan ÇEPNİ boyundan gelir.Mahallenin kurucuları Bursa'dan gelen Ak Haliller ve Sarı Hüseyinlerdir.Daha sonra köye Simav'dan ve Baraj yapımı dolayısıyla ortadan kalkan İbiştepe'den gelen aşiretler yerleşmiştir.Köy halkı Çepni yörüğüdür.Mahallenin ilk adı Cehennem deresidir.
Köy Türkmen mahallesidir.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köy son dönemlerde tarım kesiminin önemli ölçüde azalmış ve şehirlere göçler ortaya çıkmıştır.Özellikle iş yaşamının yoğun olduğu bölgeler tercih edilmiştir..
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.