Sındırgı Mumcuköy Köyü

Sındırgı Mumcuköy Köyü

Mumcuköy Köyü haberleri, Sındırgı Mumcuköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mumcuköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Mumcuköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sındırgı Mumcuköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mumcuköy Köyü son dakika gelişmeleri, Mumcuköy Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı Mumcuköy Köyü nün tarihi, Mumcuköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mumcuköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mumcuköy Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mumcuköy Köyü Resimleri ve Mumcuköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı Mumcuköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin ismi şöyle tabir olunmaktadır. Köy; Simav çayı ve civarı araziye sahip olması nedeniyle civar köylere göre arazisi bol verimli, düzgün olduğundan bol buğday yetiştirildiği, kıtlık zamanlarında sahip olduğu değirmenlerde buğday öğütüldüğü, gelen geçenlere "nerden geliyorsun?" diye sorulduğunda "Uncu mahallesinden" şeklinde kullanıldığı sonradan isim telaffuzda kullanılırken Mumcu olarak yaygınlaşmıştır.[kaynak belirtilmeli]
Balıkesir il merkezine 103 km, Sındırgı ilçesine 44 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi genelde tarıma dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.