Sındırgı Şapçı Köyü

Sındırgı Şapçı Köyü

Şapçı Köyü haberleri, Sındırgı Şapçı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Şapçı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Şapçı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sındırgı Şapçı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şapçı Köyü son dakika gelişmeleri, Şapçı Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı Şapçı Köyü nün tarihi, Şapçı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şapçı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şapçı Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şapçı Köyü Resimleri ve Şapçı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı Şapçı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.1500'lü yıllarda Dursunbey'in Yassıören Mahalleninden göç eden Oğuz boylarından bir Yörük kolunun yerleşmesiyle kurulmuştur. 1969 depreminden sonra ilave iki mahalle daha kurulmuştur. Bu kurulan ilave mahallelerin isimleri; Kırgüney (1. Mahalle) ve Eğrekbaşı (2. Mahalle)' dır. 1969 yılındaki deprem sebebiyle olan ayrılmanın sebebi şudur:
Tarım ile uğraşmak isteyen köy sakinleri Kırgüney Mahallesi' ne gitmiştir. Hayvancılık ile uğraşmak isteyen köy sakinleri Eğrekbaşı Mahallesi' ne gitmiştir. Hem tarım hem de hayvanları olan kişiler ise orta mahalle olan Eski Köy Mahallesi' nde kalmıştır.
Mahallede yörük kültürü sürdürülmektedir. Herhangi bir merasimde imece usulü yardımlaşma sergilenmektedir. Mahallenin insanları sıcak kanlı ve misafirperverdir. Giyim kuşam, yörük kıyafetlerinden oluşmamaktadır. Eski zamanlarda yörük gelenekleri tam anlamıyla yerine getiriliyor olsa da günümüzde mahallenin de modernleşmesiyle bu gelenek ortadan kalkmıştır. Sadece düğünlerde kırmızı yörük kıyafeti giyilmektedir.
Balıkesir il merkezine 97 km, Sındırgı ilçesine 38 km uzaklıktadır. Kuzeyinde Çıkrıkçı Köyü, Doğusunda Devletlibaba Köyü, Güneyinde Demirçi İlçesi, Batısında ise Büyükdağdere Köyü bulunmaktadır. Mahallenin 4 tarafı da çoğunlukla çam ağaçlarından oluşan orman ile çevrilidir. Yüksek bir dağın üzerine kurulu olan köy su ihtiyacını, dağın eteklerinde yeraltından kaynayan su ile görmektedir.
Mahallenin iklimi, Karasal iklimin etki alanı içerisindedir. Yazları bölge sıcaklık ortalamalarının üzerinde kışları ise rakım sebebi ile ortalamanın altındadır. Gündüz ve gece arasındaki farkta Marmara Ilıman İklimi' nden fazladır. Yaz gündüzleri normalin üzerinde akşamları ise normalin altındadır.
Mahallenin ekonomisi tütüncülük, tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Günümüzde tütüncülük pek kalmamıştır. Tarımda bitmek üzere insanlar ürettiklerini satmak için değil kendilerine ve hayvanlarına yiyecek amaçlı üretiyorlar. Bunların yanında hayvancılık en yaygın geçim kaynağıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.