Sındırgı Sinandede Köyü

Sındırgı Sinandede Köyü

Sinandede Köyü haberleri, Sındırgı Sinandede köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sinandede köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Sinandede köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sındırgı Sinandede Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sinandede Köyü son dakika gelişmeleri, Sinandede Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı Sinandede Köyü nün tarihi, Sinandede Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sinandede Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sinandede Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sinandede Köyü Resimleri ve Sinandede Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı Sinandede Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.Eski zamanlarda civar köylerden gelen kervancılar bu mahallenin bulunduğu alana eşeklerini bağlardı, o yüzden ilk adı Eşekalanı'dır. Daha sonra ise Kurtuluş Savaşı zamanında köy civarında hayatını kaybeden Sinan adındaki bir efenin anısına o zamanlar köy statüsündeki mahallenin ismi değiştirilerek Sinandede koyulur.
Köylünün maddi durumu fazla iyi değildir. Geçimlerini ise tarım ve hayvancılık ile sürdürmektedirler.Balıkesir il merkezine 81, Sındırgı ilçesine 18 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede, ilköğretim okulu vardır kapatıldığı için ve kullanılmaması nedeniyle taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltsız olup mahallede elektrik ve sabit kişisel telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.