Sındırgı Yaylacık Köyü

Sındırgı Yaylacık Köyü

Yaylacık Köyü haberleri, Sındırgı Yaylacık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yaylacık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Yaylacık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sındırgı Yaylacık Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yaylacık Köyü son dakika gelişmeleri, Yaylacık Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı Yaylacık Köyü nün tarihi, Yaylacık Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yaylacık Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yaylacık Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaylacık Köyü Resimleri ve Yaylacık Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı Yaylacık Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri düğünlerde,kız tarafına tavuk almaya gidilir.düğünlerde yardımlaşma ön plana çıkmaktadır.gece oturamaları yapılmaktadır. yemek olarak,keşkek meşhurdur.tatlı olarak; höşmerim tatlısı meşhurdur.Köy halkı Balıkesirde kalabalık olan Karakeçili yörüklerindendir.Karakeçililer Osmanlıyı kuran Türk aşiretidir.
Balıkesir il merkezine 68 km, Sındırgı ilçesine 5 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
hayvancılık, yoğurt süt satarlar.tarım işleriyle uğraşırlar.gelirlerini, bunlardan sağlarlar. son günlerde yamaç paraşütü açma yeri olarak destepe mevkiinde gerçekleşmektedir.
Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol karayolu dur asfalt yol değıldir. mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.mahallenin öğrencilerini mehmet yallı sındırgı ya taşımaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.