Süleymanpaşa Banarlı Köyü

Süleymanpaşa Banarlı Köyü

Banarlı Köyü haberleri, Süleymanpaşa Banarlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Banarlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tekirdağ Köyleri Arasında yer alan Banarlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Süleymanpaşa Banarlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Banarlı köyü son dakika gelişmeleri, Banarlı köyüne özgü yemekler, Süleymanpaşa Banarlı köyünün tarihi, Banarlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Banarlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Banarlı, Tekirdağ ilinin Süleymanpaşa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Banarlı köyü resimleri ve Banarlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Süleymanpaşa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Süleymanpaşa Tekirdağ Arası Kaç Km? Süleymanpaşa Hava Durumu? Süleymanpaşa Köyleri ve Tekirdağ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tekirdağlı iseniz Tekirdağ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tekirdağlı Ünlüler arasında Süleymanpaşa Banarlı Köyünde doğan biri var mı? Süleymanpaşa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Banarlı, Tekirdağ ilinin Süleymanpaşa ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin eski ismi mahallede çok pınar olduğundan Pınarlı olarak anılmaktadır.

Mahallede 1310 (1892-93) yılına ait mezar taşları bulunmaktadır. Kendi içinde 3 mahallesi ve her mahallenin kendi mezarlığı vardır. Mahalleler iç içe değil birbirine çok yakın kurulmuştur.Böyle olması Banarlı ya yüksekten bakınca 3 ayrı köy varmış havası katar.ortadaki mahalle Banarlının yerli mahallesidir.Giriş mahallesi 93 harbinden sonra göçle bulgaristan selviova sennikten gelerek kurulmuştur.Ayrıca bu göçle Bıyıkali Karacakılavuz Ferhadanlı ve birkaç mahalle daha kurulmuştur.Diğer mahallesi ise 1938 de mübadele ile gelmiş ve en yeni kurulmuş mahaledir.Tekirdağ merkezine 22 km uzaklıktadır.Beldede İlköğretim Okulu vardır. Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi vardır. içme suyu şebekesi vardır. Ayrıca beldedeki yol Asfalt olup, sabit telefon vardır. 2002 yılından beri internet hizmeti de verilmektedir.Mahallenin yollarının büyük bölümü paket taş döşeli olup yaz kış mahalle içi ulaşımın rahat yapılmasını sağlamaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.