Sungurlu ikizli Köyü Video

İkizli Köyü Aşağı ve Yukarı olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Köyün gelenek, görenek ve yemekleri kaz yahnisi bulgur pilavı cacık mantar çorbası nohut yemeği şaştım aşı.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

İkizli Köyü Aşağı ve Yukarı olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Köyün gelenek, görenek ve yemekleri kaz yahnisi bulgur pilavı cacık mantar çorbası nohut yemeği şaştım aşı.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İkizli Köyü Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı İkizli Köyü’nün il merkezine uzaklığı 99km, ilçeye olan uzaklığı ise 29 km’dir. Köyümüzün rakımı 1070m’dir. İkizli köyü ovada kurulmuş olup, yerleşim tipi “Toplu Köy” olarak adlandırılır. Yaklaşık hane sayısı 80’dir ve yaz kış nüfusu aynıdır.

Köyümüzün yerleşke konumu sit alanındadır. Başlıca gelir kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Alışverişte tercih sırası ise İlçe, başka köyler ve yayla pazarlarıdır.  Köyümüzde kullanılan yakıt odun ve kömürdür. Ayrıca köyümüzdeki araç sayısı da otomobil ~30 adet, traktör ise 60 adettir.  Köyümüzde 1 adet ilköğretim okulu ve 1 adet Sağlık Evi mevcuttur. Köyün başlıca sorunu “İşsizlik” olarak bilinmekte dir.         

Ahır ve Evin Aynı Binada Olduğu Hane sayısı 30, Tuvaleti Konut İçinde Olmayan Hane sayısı 75 olarak bilinmektedir. Köyün Çöplerinin döküldüğü yer ise genelde boş arazilerdir. Köylünün yaylaya çıkışı yoktur. Köyümüzün turist ziyareti bulunmamakta olup, yabancıya toprak satışı da yapılmamaktadır. Köyümüzde göç eden aile sayısı oldukça fazladır. Köyümüzün onaylı yerleşim planı bulunmamaktadır. 

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar