Suşehri Karacaören Köyü

Suşehri Karacaören Köyü

Karacaören Köyü haberleri, Suşehri Karacaören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karacaören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Karacaören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Suşehri  Karacaören Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karacaören Köyü son dakika gelişmeleri, Karacaören Köyü ne özgü yemekler, Suşehri Karacaören Köyü nün tarihi, Karacaören Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karacaören Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karacaören Köyü , Sivas ilinin Suşehri ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karacaören Köyü Resimleri ve Karacaören Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Suşehri Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Suşehri Sivas Arası Kaç Km? Suşehri Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Suşehri Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Suşehri Karacaören Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Suşehri Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARACAÖREN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karacaören, Sivas ilinin Suşehri ilçesine bağlıdır.Şusehri'nin en büyük köyüdür.

Köy halkının 1877-1878 yıllarında 93 harbi olarak halk tarafından bilinen Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Suşehri´ne göçtükleri bilinmektedir. Göç ettikleri yerler, Şenkaya ve Sarıkamış´tır. Köylüler, Erzurum ve Kars (Karaurgan)ağzı ile konuşmakta olup,Kültür olarak Erzurum gelenek ve göreneklerini (Türk kültürünü) hala devam etmektedir. Karacaören köyünün bir de Karataş adında bir mezrası vardır. Burası köyün yaklaşık 6 Km. kuzeybatısındadır. Karataş mezrasının ahalisini de Erzurum Tortum'dan gelenler teşkil etmektedir.

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Her yıl Temmuz´un ilk haftası Karataş mezrasında yayla şenlikleri yapılmaktadır. Köyün başlıca oyunları Horon (horan), 3 ayak, 2 ayak bar ve diğer Sivas oyunlarıdır.

Köy yemekleri; kesme hamur çorbası, madımak, saç ketesi, katıklı (ayranlı) çorba, sütlü çorbadır.

Suşehri İlçesi ile İmranlı ilçesini birbirine bağlayan karayollarına ait asfalt anayol güzergahındadır. Sivas iline 132 Km., Suşehri ilçesine 32 Km. uzaklıktadır. Ormanlık alanları ve gökyüzü mavisi ile renk, renk çiçekler ile dağ lalelerinin ve yeşilliğin birleştiği bir bölgededir. Köyde başta Karagöl olmak üzere Turnagöl (Durna) ve batak göller bulunmaktadır. Ayrıca 50-60 hanelik yaylası vardır.

Köyün iklimi Karasal ve Karadeniz iklimi karışımıdır. Kuzeye doğru gidildikçe sık sarıçam ormanları, güneye (İmranlı) gidildikçe bozkırlara rastlanmaktadır.

Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Köy halkının kendine yetecek kadar buğday,mercimek, fasulye, patates,mısır,şeker pancarı üretimi yapmaktadır.

Köyde ilköğretim okulu, merkez camisi ve Köyün içme suyu şebekesi ile alt yapı kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur,ancak sabit telefon mevcuttur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik vardır. Yalnız Karataş mezrası'nda henüz elektrik ve telefon şebekesi yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.