Susurluk Gürece Köyü

Susurluk Gürece Köyü

Gürece Köyü haberleri, Susurluk Gürece köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gürece köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Gürece köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Susurluk  Gürece Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gürece Köyü son dakika gelişmeleri, Gürece Köyü ne özgü yemekler, Susurluk Gürece Köyü nün tarihi, Gürece Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gürece Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gürece Köyü, Balıkesir ilinin Susurluk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gürece Köyü Resimleri ve Gürece Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Susurluk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Susurluk Balıkesir Arası Kaç Km? Susurluk Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Susurluk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Susurluk  Gürece Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Susurluk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Susurluk ilçesine bağlı bir mahalledir.Genel itibarıyla 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'ndan (93 Harbi) sonra Balkanlardan göçen Türklerin oluşturduğu mahalledir. Göçler öncesinde bölgede Çerkezlerin yaşadığı ve nüfuslarının çok büyük kısmının salgın hastalıklar sonucu yok olduğu söylenmektedir. İlk aşamada Göçmen Türkler köye yaklaşık 1 km uzaklıkta bulunan Pirenlik bölgesinde toplanmış fakat akabinde bugünkü bölge, yerleşime daha uygun olması sebebiyle tercih edilmiştir.
Balıkesir il merkezine 38, Susurluk ilçesine 10 km uzaklıktadır.Ulaşım çift taraflı olarak sağlanabilmekte (Karaköy-Gürece)(Ekinlik-Tütünlük-Kalfaköy-Gürece) Ayrıca mahallesimüzden civar köylere ve il dışındaki yerleşim yerlerine ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Kışları oldukça sert geçen mahallesimüzde kar yağısı oldukça cok görülmektedir. İlk bahar oldukça yağışlı geçen mahallesimüzde yazları ise sıcak ve kuraktır.
Köyümüzün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Son zamanlarda genç nüfusun köy dışına çıkmasıyla tarım ve hayvancılıkta az da olsa gerileme vardır.Ayrıca mahallesimüzde şeker fabrikasında çalışanlarda mahallesimüzün ekonopmisine katkıda bulunmaktadır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.