Susurluk Paşaköy Köyü

Susurluk Paşaköy Köyü

Paşaköy Köyü haberleri, Susurluk Paşaköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Paşaköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Paşaköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Susurluk  Paşaköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Paşaköy Köyü son dakika gelişmeleri, Paşaköy Köyü ne özgü yemekler, Susurluk Paşaköy Köyü nün tarihi, Paşaköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Paşaköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Paşaköy Köyü, Balıkesir ilinin Susurluk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Paşaköy Köyü Resimleri ve Paşaköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Susurluk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Susurluk Balıkesir Arası Kaç Km? Susurluk Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Susurluk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Susurluk  Paşaköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Susurluk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Susurluk ilçesine bağlı bir mahalledir.Paşaköy dağ ve yayla havasıyla, mahallenin içinden çıkan küçük deresiyle, şelalesiyle, mağaralarıyla, güzelim vadileriyle eşi bulunmaz bir cennettir.
Ülkemizin münbit ve güzide yerlerinden olup, turunçgiller dışında bütün meyve ve kuruyemiş türleri mahallede yetişir. FINDIK VE ANTEPFISTIĞI hem de MARMARA bölgesinde Paşamahallede bulabilirsiniz. İlçemizin BAL üretiminde söz sahibi bir şirin mahallesimüzdür.
Mahallenin kurucuları Oğuz Türklerinin Kayı Boyuna bağlı Karakeçili yörükleridir.Karakeçililer Osmanlı Devletinin de kurucularıdır.Söğüt Bilecik Domaniç üçgenine gelmişler,oradan da Karesi topraklarına yayılmışlardır.Balıkesir topraklarında (ilçeler dahil) 65 adet Karakeçili mahallesi bulunmaktadır.Köyümüz Kepsut'a bağlı 20,Dursunbey'e bağlı 5,Mustafakemalpaşa'ya bağlı 14 Karakeçili mahallesi ile akrabadır.Aynı muhitte yer alır.
Paşaköy 1750'li yıllarda Karakeçili yörükleri ve takip eden yıllarda farklı ailelerin farklı yerlerden göçüyle şu anki su kaynağının bulunduğu yere yerleşmesiyle kurulmuştur.Köy, bölgede bulunan Osmanlı Paşasının arazisini bağışlamasıyla Paşaköy adını almıştır.Paşaköy Susurluk'a 12 km olup yolu asfalttır.Paşaköy Balıkesir 'e yaklaşık 40 km mesafededir.Batısında Kulat mahallesi , kuzey batısında Kiraz ve Kurucaoluk köyleri, kuzeyinde Duman mahallesi ,güney doğusunda Söğütçayır mahallesi ,güney batısında Alibey mahallesi bulunmaktadır.Paşamahallenin yüzölçümü yaklaşık 7.500.000 metrekare olup Karasal iklim hüküm sürmektedir. Mahallenin içme suyu mahallenin ortasından çıkmakta olan kaynak üzerine kurulu şebekeden karşılanmakta olup kanalizasyon sistemi %50 oranında tamamlanmıştır. Sürekli göç vermekte olan mahallenin nüfusu 2000 yılı nüfus sayımına göre 190'dır. Mahallede ilköğretim Susurluk'a taşımalı sistemle yapılmakta olup, üniversitede okuyan öğrenci sayısı oldukça yüksektir.Mahallede bir adet bakkal , bir adet kahvehane ve bir adet camii bulunmaktadır. Mahallenin ortasında bulunan su kaynağının yatağı boyunca doğal güzelliklerinin yanında yaklaşık 25 m yükseklikte bir şelalesi mevcuttur.Mevcut su kaynağının yanı sıra kış ayları boyunca kaynayan suçıkan kaynağının suyuyla birleşmesiyle şelalede seyrine doyum olmayan manzaralar oluşmaktadır.Dere yatağı boyunca asırlık çınar ağaçlarını oluşturduğu gölgeliklerde doğal piknik alanları bulunmakta . Bu güzellikler piknik severler için ideal yerler olup huzur arayanların gezebileceği güzelliktedir. Ayrıca Bizans ve Roma dönemlerinden kalma mağara ve çeşitli yazılı kaynaklar bulunmaktadır.
Yörükler, Atlı-Göçebe Türk kültürüne uygun yaşantılarını diğer birçok Türk topluluğuna göre daha uzun süre devam ettiren ve yerleşik düzene nispeten yakın zamanlarda geçen Türk topluluklarından birisidir.
Bu hayat tarzının onların karakterlerine yansıyan ve onların temel özellikleri haline gelmiş bir takım hasletleri vardır.Mesela Yörükler hoşgörülü insanlardır. Yörükler yardımsever insanlardır. Yüksek yaylalarda çarşı pazardan uzak yaşadıkları için ihtiyaç duydukları şeyleri yine başka Yörüklerden karşılamak zorundadırlar. Bu mecburiyet onlara imece sistemini ve paylaşmayı çok iyi öğretmiştir.Çalışkandırlar.Yörükler temiz insanlardır. Bir kere hep su başlarında konaklarlar. Bu sadece kendileri ve hayvanları için içme suyu teminine yönelik bir şey değildir. Temizlik de bu seçimin en önemli sebeplerinden birisidir.
Balıkesir il merkezine 44 km, Susurluk ilçesine 11 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım; Mahallenin arazi yapısı engebeli olduğundan tarımla uğraşılan alan sınırlıdır. Bundan dolayı yetiştirilen ürün çeşidi fazla olmasına rağmen alınan ürün miktarı köylülerimizin geçimi için yeterli değildir. Birçok çeşit meyve ve sebzenin yetiştiği mahallesimüzde yetiştirilen başlıca ürünler şunlardır: Buğday, arpa, yulaf, mısır, nohut, bakla, fasulye, Meyvelerden: Elma, armut, erik, kiraz, şeftali, karpuz vb. ve bunun yanında antep fıstığı ve ceviz üretimi yapılmaktadır. Yetiştirilen her çeşit sebze ve meyve pazarda ilçe halkının beğenisine sunulmaktadır.
Hayvancılık; Mahallede büyük baş, küçük baş hayvancılık ve arıcılık yapılmaktadır. Büyük baş ve küçük baş hayvancılıkta besicilik ve süt üretimi yapılmaktadır.Üretilen sütler Susurluk'ta bulunan fabrikalarda değerlendirilmektedir. Son zamanlarda arıcılık mahallede yaygınlaşmıştır. Bitki örtüsü ve orman ürünlerinin çeşitliliği her mevsim açan çiçeklerinin olması üretilen balın kaliteli olmasında en büyük etkendir.Bu bölgede üretilen doğal bal tüketicilerin beğenisine sunulmaktadır. Belkem yarim kilometre pasaköyuün cikisinda bir tavuk ciftigi var ,adi Tunalar Tavuk Ciftligi Balikesir de dükan lari var hatta istanbulá da yumurta gönderiorlar
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.