Susurluk Söve Köyü

Susurluk Söve Köyü

Söve Köyü haberleri, Susurluk Söve köyü güncel son dakika gelişmeleri, Söve köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Söve köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Susurluk  Söve Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Söve Köyü son dakika gelişmeleri, Söve Köyü ne özgü yemekler, Susurluk Söve Köyü nün tarihi, Söve Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Söve Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Söve Köyü, Balıkesir ilinin Susurluk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Söve Köyü Resimleri ve Söve Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Susurluk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Susurluk Balıkesir Arası Kaç Km? Susurluk Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Susurluk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Susurluk  Söve Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Susurluk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Susurluk ilçesine bağlı bir mahalledir.köyde her yıl geleneksel olarak yemekli mevlüt merasimi yapılır.çevre ilçe ve köylerden misafirler davet edilir. Bu davette yaklaşık 5000 misafir ağırlanır.
Düğünlerde gelenek olarak kına gecesi düzenlenir. Kurbanlar kesilip misafirlere ikram edilir. Düğünden sonra köy sancağı ve davul zurna eşliğinde mahallenin gençleri tarafından gelin alıcı merasimi yapılır. Gelin alıcı sırasında mahallenin ileri gelenlerinden ve sağdıçlardan bahşiş alınır. Bahşiş alınmadan gelin arabaya binmez. Eğer damat para konusunda sorun çıkarırsa gençler tarafından sıkıştırılır.
Balıkesir il merkezine 57 km, Susurluk ilçesine 11 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. köyde genellikle gençler ve bayanlar fabrikalarda sezonluk işçi olarak çalışmaktadır. Bir kısım gençleri de şehirlerde çalışarak ailelerine destek olmaktadır. Geneli bir meslek sahibidir.
okulumuz kapatılarak taşımalı eğitime geçilmiştir. mahallesimüzde iki adet taş ocagı faaliyet göstermektedir. mahallesimüzün su sorunu yoktur hani topragı sıksan tasını çıkarısın demiş ya atalarımız mahallesimüzün dört bir yanından adeta su fışkırmaktadır. mahallesimüzde 3 adet kahvehane ve birde bakkal bulunmaktadır Pazartesi ve cumartesi susurluktan manav ve kemalpaşadan da market gelmekte köylüler burada alışverişlerini yapmakta ayrıca çarşamba günü sehrimizin pazarına inmektedir ayrıca mahallesimüzde bir adet gölet, magaralar ve şelaleden olusan bir güzellik abidesi bulunmaktadır. mahallesimüzde ayrıca tarihi çeşmeler süslemektedir mahallesimüzün çevresinde tavukhane ve büyükbaş hayvanı çiftligi bulunmaktadır hala mahallesimüz gelenek ve göreneklerine bağlı bir mahalledir yörük mahallesi ve mühacir mahallesi mahallede gençlik bayraktar sistemi ile devam etmektedir.gölette av mevsiminde balk avlanmaktadır kışın bazen elektriklerimiz kesinmekle beraber mahallesimüzde elektrik sabit hat ve bir adet uydu cihazı bulunmaktadır(tüm gsm hatları çekmektedir)

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.