Tekman Beyköy Köyü

Tekman Beyköy Köyü

Beyköy Köyü haberleri, Tekman Beyköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beyköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Beyköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tekman Beyköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beyköy Köyü son dakika gelişmeleri, Beyköy Köyü ne özgü yemekler, Tekman Beyköy Köyü nün tarihi, Beyköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beyköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beyköy Köyü, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beyköy Köyü Resimleri ve Beyköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tekman Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tekman Erzurum Arası Kaç Km? Tekman Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tekman Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tekman Beyköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tekman Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beyköy, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir mahalledir.

Erzurum iline 171 km, Tekman ilçesine 20 km uzaklıktadır. köyün ismi Gunde Mira'dır.Kürt Mirleri tarafından kurulan köy sözlük Alami Bey demektir.tarihi zengin öğelere sahiptir.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Tekma'nın en eski kurulan köylerinden biridir.İlçede etnik grup olarak ağırlıklı olarak Kürtler yaşamaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ve kanalizasyon şebekesi yoktur.PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.