Tekman Gümüşlük Köyü

Tekman Gümüşlük Köyü

Gümüşlük Köyü haberleri, Tekman Gümüşlük köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gümüşlük köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Gümüşlük köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tekman Gümüşlük Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gümüşlük Köyü son dakika gelişmeleri, Gümüşlük Köyü ne özgü yemekler, Tekman Gümüşlük Köyü nün tarihi, Gümüşlük Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gümüşlük Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gümüşlük Köyü, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gümüşlük Köyü Resimleri ve Gümüşlük Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tekman Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tekman Erzurum Arası Kaç Km? Tekman Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tekman Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tekman Gümüşlük Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tekman Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gümüşlük, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin kuruluşu tahminen bundan 300 sene öncesine dayanır.söylentilere göre kurucusu İbrahim ağadır,ibrahim ağa köken olarak balaban aşiretindendir.Daha sonradan köye ğırancık,maskız ve kureşanlılarda gelip yerleşmişler.Gümüşlük mahalleside Türkiye'nin diğer köyleri gibi birçok olumsuzlukları ve zorlukları tarih boyunca yaşamıştır. bilinen ilk isimleri şunlarıdır: Bone İbrahim Ağa ve Xırancık.Köy halkinin kökeni Tunceliye dayanmaktadir.
Mahallede yaşayan halk Alevidir,kültür olarak da alevi örf,adet ve geneleklerine bağlıdırlar. Yöresel yemekleri; undan yapılan ve sos olarak tereyağı ile sarımsaklı yoğurt dökülerek yenen sir, bulgur ile yapılan yalancı dolma,sac kavurma,kuzu çevirme,birane ve ilkbaharda doğadan toplanan sebzelerle yapılan çok çeşitli lezzetli yemekler.
Erzurum iline 169 km, Tekman ilçesine 18 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprak olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum